Ο Ολυμπιακός θα δώσει αύριο Πέμπτη (7/3, 19:45) την πρώτη αναμέτρηση με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, για τη φάση των 16 του Conference League, και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θέλει να δει από τους παίκτες μια ανάλογη εμφάνιση με αυτές κόντρα στη Φερεντσβάρος.

Ζητούμενο για τον Ισπανό προπονητή είναι να έχει ο Ολυμπιακός την κατοχή της μπάλας, αλλά και να είναι γρήγορος σε σκέψη, δημιουργία και στην άμυνα.

Οι κίνδυνοι της Μακάμπι και τα αντίδοτα του Ολυμπιακού

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ ο νο1 κίνδυνος είναι ο Εράν Ζαχάβι. Ο 36χρονος επιθετικός, ο οποίος στο παρελθόν βρέθηκε απέναντι στον Ολυμπιακό. Ήταν εκείνα τα παιχνίδια με την Αϊντχόφεν της σεζόν 2020-21 για τους 32 του Europa League. Είχε βάλει και τα τέσσερα γκολ της ολλανδικής ομάδας στα δύο ματς. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, πήρε την πρόκριση με τη νίκη 4-2 εντός και την ήττα 2-1 στη ρεβάνς.

Ο Ζαχάβι έχει εξαιρετικές τοποθετήσεις στη μεγάλη περιοχή και υψηλή τεχνική. Του αρκεί μια φάση για να σκοράρει. Το πλάνο του Μεντιλίμπαρ είναι παρόμοια με αυτό που είχε και στα ματς με την Φερεντσβάρος σχετικά με τον Μπαρνάμπας Βάργκα. Έναν άλλο εξαιρετικό επιθετικό, τον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» με τον τρόπο που τον αντιμετώπισαν τον έβγαλαν εκτός ρυθμού.

Οι Κάρμο και Ρέτσος θα αναλάβουν να βγάλουν εκτός αγώνα τον Εράν Ζαχάβι, όπως έκαναν με τον Βάργκα. Τον έχουν ήδη μελετήσει και θα πάρουν και νέες οδηγίες.

Οι Μπιτόν και Μιτσόν είναι οι δύο εξτρέμ που συνήθως χρησιμοποιεί ο Ρόμπι Κιν στο 4-3-3 της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ωστόσο αμφότεροι δεν έχουν το κάτι εντυπωσιακό.

Σε εκείνο που θα στοχεύσει ο Μεντιλίμπαρ, πέραν του Ζαχάβι, είναι οι μέσοι Φαν Όβερεμ και Κανισόφσκι. Κάνουν όλο το παιχνίδι μαζί με τον Πέρετζ και θα είναι σημαντικό να μην μπορέσουν να περάσουν τις πάσες τους προς την τριάδα της επίθεσης.

Κατά συνέπεια η μάχη του κέντρου θα παίξει τον ρόλο της με τους Έσε, Τσικίνιο, Όρτα να είναι αυτοί που θ’ αποτελέσουν το πιο σημαντικό κομμάτι στην τακτική.

Από εκεί και πέρα, η Μακάμπι Τελ Αβίβ κάνει λάθη στην αμυντική λειτουργία της, αν πιεστεί. Κι έτσι το πρέσινγκ σε συνδυασμό με τις επιθέσεις σε πρώτο χρόνο θα είναι είναι επίσης μεταξύ των σημαντικών παραγόντων της εξίσωσης.

Η πιθανή ενδεκάδα και τα πρόσωπα

Τώρα σχετικά με την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει ο Μεντιλίμπαρ, εκτιμάται ότι δεν θα διαφέρει από εκείνη που χρησιμοποίησε στα παιχνίδια με τη Φερεντσβάρος. Εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με τους: Πασχαλάκη, Ρόντινεϊ, Κάρμο, Ρέτσο, Ορτέγα, Έσε, Τσικίνιο, Όρτα, Ποντένσε, Φορτούνη, Ελ Καμπί.