Ενώπιον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα 5/3 ο 32χρονος Ιρακινός που μαχαίρωσε το μεσημέρι της Παρασκευής 1/3 την 22χρονη φοιτήτρια στην Ερμού, την ώρα που εκείνη πήγαινε στη δουλειά της.

Τα ερωτήματα γύρω από την ταυτότητα και την δράση του 32χρονου, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο, είναι πολλά, με την ΕΛ.ΑΣ να αναμένει απαντήσεις από τις γερμανικές Αρχές: για ποιον λόγο έφτασε στην Ελλάδα μόλις μια μέρα πριν την επίθεση, ποιο είναι το κίνητρο της δολοφονικής επίθεσης και από πού προμηθεύτηκε το μαχαίρι των 23 εκατοστών; Ερευνάται επίσης και το πού κατέλυσε κατά τη διαμονή του στην Αθήνα.

Η 22χρονη φοιτήτρια, με τραύματα σε ζωτικά όργανα αλλά και ρήξη διαφράγματος, αναπνέει με δυσκολία και με την υποστήριξη μηχανήματος.

«Καταλαβαίνετε πώς είναι τα πράγματα και για αυτή και για εμένα, είμαστε όλοι χάλια. Δεν ξέρω τι να πω. Έχω χάσει τα λόγια μου. Εγώ είμαι ο πατέρας, έχω χάσει τον εαυτό μου, έχω χάσει τα πάντα» είπε στο Mega.

«Είναι καλύτερα»

Το κορίτσι υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο και όπως λέει ο πατέρας της σήμερα είναι καλύτερα. «Είναι καλύτερα πολύ καλύτερα από ότι ήταν χθες. Χθες μίλησα με τον γιατρό δεν μου είπε πολλά πράγματα, μου είπε σταθερά και αργά αυτό μόνο».

Οι εικόνες από το δερμάτινο μπουφάν που φορούσε το κορίτσι την μέρα της επίθεσης είναι χαρακτηριστικές της αγριότητας των χτυπημάτων.

Η φοιτήτρια μόλις άνοιξε τα μάτια της τρομοκρατημένη έκανε μόνο μία ερώτηση. «Το μόνο που θέλει, που ζητάει και ρωτάει είναι αν αυτός είναι στην φυλακή», είπε ο πατέρας της.

Τα ρούχα της φοιτήτριας μετά τα μαχαιρώματα: