Ενα ακόμα μήνυμα για το γάμο ομοφύλων έστειλε ο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σήμερα Τρίτη προσερχόμενος στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου.

Σημειώνεται ότι, από σήμερα έως και την Πέμπτη 7 Μαρτίου συνέρχεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στο τραπέζι αναμένεται να τεθούν οι όποιες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο περί γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Επίσης, ένα από τα σενάρια που πιθανόν να εξεταστεί είναι αν θα παρευρεθούν στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου ο Αρχιεπίσκοπος και οι μητροπολίτες της Εκκλησίας. Ακόμη, θα τεθεί στο τραπέζι και το ζήτημα των βαπτίσεων των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών.

Το νέο μήνυμα του Ιερώνυμου

«Νέοι είστε όλοι, να κάνετε βαπτίσεις. Γάμους τέτοιου είδους δεν σας εύχομαι», είπε ο Αρχιεπίσκοπος ερωτηθείς σχετικά με τη στάση της Εκκλησίας στο νέο νόμο για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ για περισσότερες λεπτομέρειες παρέπεμψε στις αποφάσεις της Συνόδου.

«Η Εκκλησία δεν αντιδρά. Αγαπάει. Ελευθερία έχουμε, ο καθένας κάνει ότι θέλει, αλλά αυτό το “ότι θέλει” να μη γίνεται… ας μην πω εγώ… Η Εκκλησία θα ασχοληθεί με όλα αυτά τα θέματα αφού δούμε όλη την γκάμα των θεμάτων» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Αρχιεπίσκοπος ερωτηθείς από δημοσιογράφους τι σκέφτεται η Εκκλησία μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών τόνισε ότι «είναι ένα θέμα, για το οποίο θα τοποθετηθούμε στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο που θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα και θα αποφασίσουμε από κοινού».