Στις 12 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο ετήσιο γεύμα των Όσκαρ στο εμβληματικό ξενοδοχείο Beverly Hilton στο Λος Άντζελες. Πριν καθίσουν στα στρωμένα τραπέζια, κάποιοι από τους πρωταγωνιστές της 96ης τελετής απονομής, έκαναν μια στάση στο τραπέζι της Αμέλια Ντιμόλντενμπεργκ.

Η παρουσιάστρια του ‘’Chicken Shop Date’’ και φετινή πρέσβειρα των social media των Όσκαρ υποδέχεται τους καλεσμένους με κοκτέιλ και τηγανητό κοτόπουλο για μια κουβέντα χαλαρή.

Ο Μαρκ Ράφαλο, ο φιλάρεσκος φανφάρας Ντάνκαν Γουέντερμπερν του Poor Things, κάθισε απέναντί της και μίλησαν για το Poor Things, για τις ρομαντικές κωμωδίες αλλά και για το παρελθόν του τότε που μαζί με τη γιαγιά του είδε τον Μάρλον Μπράντο στο «Λεωφορείον ο πόθος» και είπε «αυτό θέλω να κάνω κι εγώ».

Ο Μαρκ Ράφαλο είναι υποψήφιος για το βραβείο του Β’ Ανδρικού Ρόλου μαζί με τους Ράιαν Γκόσλινγκ, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Στέρλινγκ Κ. Μπράουν.

«Σου αρέσουν οι ρομαντικές κωμωδίες;», τον ρωτά η Ντιμόλντενμπεργκ. «Είναι δύσκολες γιατί σπάνια είναι ρομαντικές ή πολύ αστείες», απαντά ο Ράφαλο και πριν προλάβει να ολοκληρώσει τη φράση του τον διακόπτει: «με συγχωρείς. Ήσουν στο 13 Going on 30».


Ο Μαρκ Ράφαλο πρωταγωνίστησε στη ρομαντική κωμωδία ‘’13 Going on 30’’ πριν από είκοσι χρόνια, με συμπρωταγωνίστρια την Τζένιφερ Γκάρνερ.

«Αυτή η ταινία ήταν και ρομαντική και αστεία», απαντά ο Ράφαλο. «Και μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών», προσθέτει η Ντιμόλντενμπεργκ για να λάβει ένα πλατύ χαμόγελο κι ένα εγκάρδιο ευχαριστώ. Και με το Poor Things τι γίνεται; Μπορεί να μπει στην κατηγορία rom–com; «Μια ταραχώδης ρομαντική κωμωδία. Υπάρχει πολλή αγάπη εκεί πέρα. Αγάπη κάθε είδους».

Ο Μαρκ Ράφαλο αμέσως μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα Βραβεία Όσκαρ, έγραψε: «Έχω το απίστευτο προνόμιο να κάνω ταινίες ως δουλειά. Το να αναγνωρίζεσαι από την Ακαδημία ανάμεσα στους καλύτερους είναι τιμή που ξεπερνά κάθε προσδοκία ως ηθοποιός.

Ευχαριστούμε τον λαμπρό κινηματογραφιστή μας, Γιώργο. Και ευχαριστώ το κοινό που έδωσε μια ευκαιρία σε αυτή την ταινία. Συγχαρητήρια στην οικογένεια του Poor Things για όλη την αγάπη. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου».

Ο Μαρκ Ράφαλο νιώθει μεγάλη ευγνωμοσύνη για την ευκαιρία που του δόθηκε να συμμετέχει στο Poor Things. «Ευχαριστώ τον Γιώργο και την Έμμα που δημιούργησαν έναν κόσμο από μόνο του και τον γέμισαν με τους πιο άγριους και ενδιαφέροντες χαρακτήρες που υποδύονται όλοι οι σπουδαίοι και καταπληκτικοί συνεργάτες μου στο καστ. Είναι μια ταινία που είναι αστεία, άγρια, άτακτη και εξωφρενική, όλα μαζί».