Η νέα εβδομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η πρώτη μετά τον εσωτερικό «ανασχηματισμό» της σκιώδους κυβέρνησης και του οργανογράμματος στην Κουμουνδούρου, άρχισε με συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου.

Παρασκευή απόγευμα ανακοινώθηκε η ανασυγκρότηση του οργάνου και Δευτέρα πρωί (4/3) τα μέλη, παλαιά και νέα μετά τη διεύρυνση και τον αναβαθμισμένο ρόλο του, έδωσαν το «παρών» προκειμένου να συζητήσουν ζητήματα καθημερινότητας και στρατηγικής. Ούτως ή άλλως πλέον η παράταξη έχει μπει σε κλίμα Ευρωεκλογών και οι ανοικτές υποθέσεις είναι πολλές για να χάνεται χρόνος.

Φυσικό ήταν τα βλέμματα να κεντρίσει η παρουσία της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία αποδέχθηκε την πρόταση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη και κάλυψε το κενό που είχε αφήσει η αποχώρηση της Έφης Αχτσιόγλου.

Η Κυριακή Μάλαμα, ο Πάνος Ρήγας κι ο Γιάννης Μπουρνούς, στελέχη της ανασυγκρότησης του Εκτελεστικού Γραφείου, εθεάθησαν επίσης κατά την άφιξή τους στα γραφεία του κόμματος.

 

Όπως επίσης ο νέος Συντονιστής Οργανωτικού Γραφείου, Γιάννης Βουλγαράκης.

Οι Θεοδώρα Τζάκρη, Ρένα Δούρου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καθώς και η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου ήταν επίσης παρούσες.

Παρέα με τον διευθυντή του προεδρικού γραφείου, Μανώλη Καπνισάκη, και τη νέα εκπρόσωπο Τύπου, Βούλα Κεχαγιά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης συμμετείχε στη συνεδρίαση διαδικτυακά, καθώς περιοδεύει στην Πελοπόννησο. Είχε ήδη προλάβει πάντως να επικοινωνήσει ένα από τα θέματα της «ημερήσιας διάταξης», διαμηνύοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στις απαντήσεις που οφείλει να δώσει η κυβέρνηση για τη φερόμενη διαρροή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων Ελλήνων του εξωτερικού που έλαβαν ενημερωτικό μήνυμα από την ευρωβουλέυτρια Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.