Με το Νίκο Ανδρουλάκη να επιστρέφει από το ταξίδι του στη Ρώμη, ξεκινά για το ΠαΣοΚ η εβδομάδα της μεταρρύθμισης στην Παιδεία, αλλά… και των πανεκπαιδευτικών κινητοποιήσεων…

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ βρέθηκε τις προηγούμενες, ημέρες στην Αιώνια Πόλη, καθώς συμμετείχε στις διεργασίες των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για την ανακήρυξη Νικόλας Σμιτ, ως υποψήφιου για τη θέση του πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πριν αναχωρήσει όμως φρόντισε, με παρέμβαση του στο Βήμα, να βάλει το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η Χαριλάου Τρικούπη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Παιδεία στη Βουλή.
Στο άρθρο του, ο Νίκος Ανδρουλάκης, τόνισε μεταξύ άλλων πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι μία συνταγματική ακροβασία και δεν αποτελεί το Άγιο Δισκοπότηρο των μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως με αυτή την κίνηση αποσκοπεί σε διευθέτηση συμφερόντων και επεσήμανε πως η πρόταση του ΠαΣοΚ για το σκανδιναβικό μοντέλο, έτσι όπως αυτή εκφράστηκε και στην εκδήλωση που έγινε στις 12 Φεβρουαρίου, ακολουθεί κάποιους συγκεκριμένους όρους και μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Η απόφαση του Ανδρουλάκη

Αυτά όλα βέβαια θα συζητηθούν και θα αναλυθούν διεξοδικά και στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα γίνει την Τρίτη στις 15:30. Εκεί, θα δοθούν όλες οι απαντήσεις, ακόμη και στο ερώτημα για το αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας κατά την ψηφοφορία. Με όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν πως ο πρόεδρος του κόμματος έχει πάρει την απόφαση του και θα ζητήσει, από όλους τους βουλευτές, να στηρίξουν συντεταγμένα την καταψήφιση του νομοσχεδίου Πιερρακάκη.

Στην συνεδρίαση της Κ. Ο. αναμένεται να τοποθετηθεί και ο Οδυσσέας Κωνταντινόπουλος. Η στάση του αντιπροέδρου της Βουλής, που απείχε κατά τη διάρκεια της ψήφισης του νόμου για τον γάμο ατόμων του ίδιου φύλου, αποτελεί αυτή την στιγμή το μεγάλο ερωτηματικό στη Χαριλάου Τρικούπη, με τον ίδιο να μην έχει ξεκαθαρίσει μέχρι στιγμής τις προθέσεις του.

Επιπρόσθετα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει και για όσα έχει να πει η Νάντια Γιαννακόπουλου στο συγκεκριμένο θέμα, η οποία διαφώνησε αρχικά με τη θέση του ΠαΣοΚ. Ωστόσο, από τότε κύλησε ο καιρός κι η ιστορία που λέει κι ο ποιητής, τα τηλεφώνα έπεσαν, επικοινωνίες υπήρξαν σε επίπεδο κορυφής και όπως εκμυστηρεύτηκε η ίδια σε συντρόφους της, σε πρόσφατη εκδήλωση σε Δήμο της εκλογικής της περιφέρειας, θα εκφραστεί μέσα στα όργανα, εκεί που όπως τόνισε πρέπει να μιλάνε όλοι οι βουλευτές. Ενώ ανέφερε πως πάντα ήταν και παραμένει στρατιώτης της παράταξης και πως ποτέ δεν υπήρξε θέμα ρήξης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην συγκεκριμένη εκδήλωση που τραγούδησε κι ο Μιχάλης Τζουγανάκης δεν ήταν μόνη της. Είχε στο πλευρό της την βουλευτή Λασιθίου Κατερίνα Σπυριδάκη που ξεδίπλωσε τις αρετές στον πεντοζάλη, κάνοντας τα μέλη του κόμματος να θέλουν να φωτογραφηθούν μαζί της και να ανεβάσουν στόρυ στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.