Ο πρώην δήμαρχος Αθηνάιων και πρώην βουλευτής επικρατείας του ΠαΣοΚ Γιώργος Καμίνης εξέφρασε την σύμφωνη γνώμη του για το νομοσχέδιο που έχει καταθέσει η ΝΔ για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια. 

Με άρθρο του ο κ. Καμίνης επισημαίνει ότι η αντιπαράθεση για το συγκεκριμένο θέμα είναι «περί όνου σκιάς». Μεταξύ άλλων στο άρθρο του στο «Protagon.gr» αναφέρει: «Από τη στιγμή που το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου της χώρας αποφάσισε να συνυφάνει τις τύχες της με την Ευρώπη, η καθήλωση σε μια συνταγματική ερμηνεία που διαψεύδεται καθημερινά από την πραγματικότητα, που ακυρώνεται εν τοις πράγμασι από τη λειτουργία των κολεγίων, που οδηγεί στην εκπαιδευτική μετανάστευση χιλιάδες νέους και νέες, αποτελεί έναν συνταγματικό αναχρονισμό».

Σε άλλο σημείο επισημαίνει: «Η ριζική μεταβολή των εκπαιδευτικών, κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αντιστοιχεί σε μια ερμηνεία των επίμαχων διατάξεων του άρθρου 16, σύμφωνη και με το ενωσιακό δίκαιο, όπως επιβάλλεται άλλωστε και από την Ερμηνευτική Δήλωση του άρθρου 28 του Συντάγματος».

Υπενθυμίζουμε ότι και η Νάντια Γιαννακοπούλου είναι κόντρα στην επίσημη γραμμή δηλώνοντας πρόσφατα πως «τα μη κρατικά είναι θέση του κόμματος και του Συνεδρίου. Συμφωνώ με το νομοσχέδιο. Για εμένα είναι θέμα συνείδησης και δεν υπάρχει περίπτωση να το καταψηφίσω».