Για τουλάχιστον δύο διπλές δολοφονίες  εντός της Ελλάδας κατηγορούνται τα μέλη σπείρας  από τη Σερβία που εξάρθωσε η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με την Ιντερπόλ.

Σήμερα στις 11:00 θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για την εξάρθρωση της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, της οποίας τα μέλη συμμετείχαν σε εκτελέσεις εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

Η εν ψυχρώ διπλή εκτέλεση στη Βάρη

Πρόκειται για τέσσερις εκτελεστές συμβολαίων θανάτου, μέλη αλλοδαπής μαφίας,  οι οποίοι ανέλαβαν και εκτέλεσαν τη δολοφονία δύο 44χρονων ανδρών από τη Σλοβενία.

Τα θύματα έτρωγαν με τις οικογένειές τους σε ταβέρνα στη Βάρη, όταν τέσσερα άτομα με στρατιωτικά παντελόνια, μαύρα κοντά μπουφάν και καπέλα, μπήκαν αιφνιδιαστικά στο χώρο και άρχισαν να πυροβολούν κατά ριπάς αγνοώντας τους παρεβρισκόμενους πολίτες.

Από την επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε ώρα αιχμής και ενώ η ταβέρνα ήταν γεμάτη κόσμο που γευμάτιζε αμέριμνος τραυματίστηκε ελαφρά και μια γυναίκα η οποία και είχε μεταφερθεί για τις πρώτες βοήθειες στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο της Βούλας.

Η δολοφονική επίθεση συντελέστηκε αστραπιαία και οι τέσσερις δράστες επιβιβάστηκαν σε ένα σκούρο τζιπ και διέφυγαν. Οι κινήσεις τους καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας, γεγονός που στάθηκε καθοριστικό στον εντοπισμό και την εξάρθρωσή τους.

Η διπλή δολοφονία στην Κέρκυρα

Μέλη της εξαρθρωθείσας σπείρας τον Ιούλιο του 2020, στην ευρύτερη περιοχή του Χαλικούνα στην Κέρκυρα, εκτέλεσαν τη διπλή δολοφονία Γιουγκοσλάβων ( Νεκροί ένας Σέρβος 44 ετών και ένας Μαυροβούνιος 46 ετών). Τα θύματα βρέθηκαν νεκρά μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητό, στο πάρκινγκ καταλύματος που είχαν νοικιάσει. Στο σημείοείχαν εντοπισθεί 29 κάλυκες.

Οι αντίπαλες συμμορίες και το εμπόριος ηρωίνης

Τα θύματα φέρονταν ως μέλη της συμμορίας «Σκάλιαρι» η οποία ήταν σε εμφύλιο πόλεμο με την αντίπαλη συμμορία «Καβάτσκι» στην οποία συμμετείχαν οι δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ οι δύο αυτές συμμορίες αρχικά ήταν μία αλλά από το 2014 και μετά τα μέλη της διχάστηκαν και δημιούργησαν δύο αντίπαλα στρατόπεδα καθώς «χάθηκαν» περίπου 200 κιλά ηρωίνης.

Ο φόρος αίματος του «εμφυλίου»

Ο «πόλεμος» των δυο αντίπαλων συμμοριών εξακολουθεί για εδώ και μία δεκατετία χρόνος κατά τον οποίο περισσότερα από 23 άτομα έχουν δολοφονηθεί εντός των Ευρωπαϊκών Συνόρων με 4 από αυτά να έχουν δολοφονηθεί στην ελληνική επικράτεια.