Νέο κύκλο ερευνών για την πλήρη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών με τους 57 νεκρούς σηματοδοτεί η απόφαση των δικαστικών αρχών να συνενώσουν τη δικογραφία για την κυρία υπόθεση με αυτή που αφορά στο «μπάζωμα» του χώρου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος εφέτης ειδικός ανακριτής και ο εισαγγελέας ανοίγουν τη βεντάλια των ερευνών τους διευρύνοντας και το αντικείμενο της υπόθεσης βάζοντας στο μικροσκόπιο και το «μπάζωμα» του τόπου του πολύνεκρου δυστυχήματος.

Όπως είναι γνωστό για το δεύτερο αυτό σκέλος, μετά από μηνυτήρια αναφορά συγγενών θυμάτων, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος του πρώην περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού και κάθε άλλου υπευθύνου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, όπως λένε δικαστικές πηγές, η έρευνα για τη σοβαρή αυτή υπόθεση στρέφεται πλέον όχι στα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία, αλλά και σε όσα ακολούθησαν.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι ο συσχετισμός της δικογραφίας για τη μεταγενέστερη αυτή πράξη ίσως δείχνει την υποψία των αρμόδιων αρχών ότι το εσπευσμένο μπάζωμα του χώρου ενδέχεται να συνδέεται με προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων, όπως έχουν καταγγείλει και οι συγγενείς των θυμάτων.