Δεν θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια, ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του ΠαΣοΚ, Γιώργος Παπανδρέου, όπως διεμήνυσε από το βήμα της Βουλής κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πρότεινε μεταξύ άλλων μια ευρύτερη μεταρρύθμιση στη Παιδεία, ενώ τάχθηκε υπέρ του άρθρου 16 του Συντάγματος, ώστε το κράτος να ελέγξει τον κλάδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«Η πρόταση μου είναι ξεκινήστε μια ουσιαστική συζήτηση για το άρθρο 16, απελευθερώσετε τα δημόσια πανεπιστήμια να είναι πολύ πιο ελεύθερα και σε λίγο θα έχουμε πολλούς νέους στην Ελλάδα και ξένους», σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου. «Αυτός είναι βασικός λόγος που θεωρώ ότι έπρεπε να αλλάξει το άρθρο 16. Το ψήφισε η ΝΔ, το 1975, και ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει και γιατί όχι να μπορούν να φτιάξουν και κοινωνικοί φορείς; H ΝΔ θεωρούσε ότι μέσα από την κρατική παιδεία θα ελέγξει πολιτικά ένα μεγάλο φοιτητικό κίνημα», σημείωσε στη συνέχεια.

«Η κυβέρνηση έρχεται άρον-άρον να υλοποιήσει πρωτοβουλίες ιδιωτικές. Οι πρώτοι λόγοι είναι εντυπωσιασμού, πιέσεις των λόμπι», είπε ο κ. Παπανδρέου και εξήγησε: «θα δημιουργηθούν ανισότητες και αδικίες και μόνο για αυτούς τους λόγους είναι αρκετό να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο», συμπλήρωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.