Στα χωράφια τους επιστρέφουν οι αγρότες, ωστόσο, όπως ανέφερε σε χθεσινή της ανακοίνωση η Πανελλαδική Επιτροπή μπλόκων, «δεν υποχωρούν από τον αγώνα και τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους».

Σήμερα Τετάρτη (28/2) οι αγρότες όλης της χώρας συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ «εκδηλώνοντας την αλληλεγγύη μας και καταγγέλλοντας τις προσπάθειες συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη ένα χρόνο αργότερα».

Στην Καρδίτσα οι αγρότες αποχώρησαν από το μπλόκο του Ε65 και παρέταξαν τα τρακτέρ τους στον Παλαμά, όπου θα παραμείνουν εκεί μέχρι τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό στις 11 Μαρτίου ανέφερε η ΕΡΤ.

Οι Θεσσαλοί αγρότες συμμετέχουν στην απεργία στην μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη, με συμβολική παρουσία με τρακτέρ στη συγκέντρωση και στη συνέχεια πορεία προς το σταθμό του ΟΣΕ στη Λάρισα, όπου θα πραγματοποιήσουν και κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής το μεσημέρι.

Ανανεώνουν το ραντεβού τους για τις 10 Μαρτίου στον εορτασμό του Κιλελέρ για να «τιμήσουμε αγωνιστικά την 114η επέτειο του Κιλελέρ, στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους.

Με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους οχήματα, θα δώσουν, το «παρών», στις σημερινές κινητοποιήσεις, στην Πάτρα και στο Αίγιο, οι αγρότες της Αχαΐας.

Οι αγρότες του Ερυμάνθου, της Ωλενίας και της Δυτικής Αχαΐας, θα ξεκινήσουν στις 10:30 από το μπλόκο του Κουρλαμπά και θα μεταβούν στην Πάτρα, όπου θα λάβουν μέρος στη πορεία που έχει προγραμματιστεί από συλλόγους εργαζομένων και φοιτητών.

Η πορεία στο Αίγιο

Οι αγρότες του συλλόγου Αιγιάλειας «Μπακόπουλος Ντρίνιας» θα μεταβούν, στις 10 το πρωί, στην πλατεία του Αιγίου και θα συμμετάσχουν στην πορεία των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πανελλήνιας επιτροπής μπλόκων

«Την Τρίτη 27/2 επιστρέφουμε στα χωριά μας οργανωμένα και συντονισμένα σε όλη τη χώρα με το κεφάλι ψηλά, περήφανοι για τον αγώνα μας, ο οποίος συνεχίζεται με διάφορες μορφές. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την αδιαλλαξία της και την προειδοποιούμε ότι θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά της.

Την επόμενη ημέρα Τετάρτη 28/2 συμμετέχουμε πολύμορφα σε όλη την χώρα στην 24ωρη πανεργατική απεργία εκδηλώνοντας την αλληλεγγύη μας και καταγγέλλουμε τις προσπάθειες συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη ένα χρόνο αργότερα.

Δίνουμε νέο αγωνιστικό ραντεβού την Κυριακή 10 Μαρτίου και ώρα 12 το μεσημέρι για να τιμήσουμε αγωνιστικά την 114η επέτειο του Κιλελέρ, στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων. Για να διαμηνύσουμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μπορούμε να παράγουμε για μας και για όλο το λαό μας».