Στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπησή του προχώρησε και σήμερα 26/2 μέσω Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα και τους συνεχάρη για τον «απολύτως ψύχραιμο τρόπο με τον οποίο διαδήλωσαν στην καρδιά της Αθήνας», όπως συνεχάρη και την Ελληνική Αστυνομία για το υποδειγματικό, όπως το χαρακτήρισε, σχέδιό της. «Η διαχείριση μιας περίπλοκης διαμαρτυρίας με τη χρήση βαριών μέσων όπως τα τρακτέρ αποτελεί την απτή απόδειξη μιας άλλης φιλοσοφίας διαχείρισης των συναθροίσεων» ανέφερε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει το δίκαιο των αγροτών και γνωστοποίησε ότι πολύ σύντομα θα πάει στη Θεσσαλία και θα συναντηθεί με εκπροσώπους τους. «Δεν θα σταματήσουμε να συζητάμε με τους αγρότες» είπε μεταξύ άλλων.

Αναφέρθηκε επίσης και στην επίσκεψή του στην Ινδία. «Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον ινδικών εταιριών να επενδύσουν στην Ελλάδα σε διάφορους τομείς αλλά και να αξιοποιήσουν τη χώρα μας σαν πύλη εισόδου στην ευρωπαϊκή αγορά. Το επόμενο διάστημα θα φανούν τα αποτελέσματα αυτού του ταξιδιού που πιστεύω θα οδηγήσει «σε ένα αληθινό σμίξιμο της Δύσης με την Ανατολή» για να δανειστώ τα λόγια του Νομπελίστα Ινδού ποιητή και στοχαστή Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για την έναρξη των απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία. «Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διευκρίνισε ότι τα πρωινά χειρουργεία δεν θα επηρεαστούν καθόλου, θα λειτουργούν στο ακέραιο όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα, αλλά πλέον με περισσότερη διαφάνεια και κεντρικό αυστηρό έλεγχο χάρη στην ενιαία ψηφιακή λίστα χειρουργείων» ανέφερε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι θα αξιοποιηθούν πόροι -60 εκ. ευρώ- από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες με το κόστος των επεμβάσεων. Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι «σκοπός μας δεν είναι ούτε η ιδιωτικοποίηση, ούτε η αποδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Το ακριβώς αντίθετο».