Σε λίγες ώρες αναμένεται να τελεστεί στην Αγγλία το μνημόσυνο προς τιμήν του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Σε στενό οικογενειακό κλίμα πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο καιρό το ετήσιο μνημόσυνο στο Τατόϊ. Παρόλα, αυτά σήμερα ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα τιμηθεί και στην Αγγλία σε μία τελετή υπό την αιγίδα του βασιλιά Καρόλου.

Το μνημόσυνο θα πραγματοποιηθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο ο κάστρο του Ουίνδσορ. Ενώ πέρα από τη βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου θα παραστούν και άλλες βασιλικές οικογένειες.

«Ευχαριστία για τη ζωή του Βασιλιά Κωνσταντίνου Β’ της Ελλάδας θα τελεστεί στην Αγγλία στις 27 Φεβρουαρίου 2024 στις 11:00 π.μ. (ώρα Λονδίνου). Στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Κάστρο Ουίνδσορ. Υπό την αιγίδα του Βασιλιά Καρόλου Γ’ του Ηνωμένου Βασιλείου

Η λειτουργία θα λάβει χώρα στο Ναό του Παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου, στο Ουίνδσορ και θα παρευρεθούν ξένες βασιλικές οικογένειες και άλλοι προσκεκλημένοι», γράφει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. Η επιμνημόσυνη δέηση του τέως Μονάρχη θα καλυφθεί από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του BBC.

Η σχέση του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου με τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας

Παράλληλα, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος είχε αναπτύξει ιδιαίτερα φιλικές και στενές σχέσεις με τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας.

Μάλιστα, ο βασιλιάς Κάρολος τον είχε επιλέξει και για νονό του μεγαλύτερου γιου του, πρίγκιπα Ουίλιαμ. Ο βαφτισιμιός, αλλά και η σύζυγος του μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου, βασίλισσα Καμίλα, αναμένεται να παρευρεθούν στη σημερινή τελετή μνήμης του.

Από την  οικογένεια του τέως βασιλιά της Ελλάδας το «παρών» θα δώσουν η τέως βασίλισσα Άννα Μαρία, καθώς και ο μεγαλύτερος γιος του, Παύλος.

Ο βασιλιάς Κάρολος δεν προβλέπεται να παραβρεθεί, καθώς παραμένει συγκεντρωμένος στη θεραπεία του για τον καρκίνο, με τον οποίο διαγνώστηκε. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος έχει απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και σε μεγάλο βαθμό έχει αποχωρήσει από τα βασιλικά του καθήκοντα.

Επιπλέον, πέρα από τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος είχε ισχυρούς δεσμούς και με άλλες βασιλικές οικογένειες. Η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας είναι μία από τις αδελφές του Κωνσταντίνου, έχοντας ισχυρούς δεσμούς αίματος. Ενώ και η παραιτηθείσα βασίλισσα Μαργκρέτε Β’ της Δανίας ήταν κουνιάδα του.