Επίθεση εναντίον του πρώην δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, εξαπέλυσε ο νυν δήμαρχος της πρωτεύουσας, Χάρης Δούκας, για την εταιρεία «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» Όπως αναφέρει ο κ. Δούκας, πρόεδρος της εταιρείας παραμένει ακόμα και σήμερα ο κ. Μπακογιάννης ενώ το καθεστώς λειτουργίας της εταιρείας αυτής παραμένει θολό.

Υπενθυμίζεται ότι σχετικός σάλος είχε ξεσπάσει και τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν μετά την τροπολογία που εισήγαγε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, η «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» άλλαζε χέρια και από τον Δήμο Αθηναίων περνούσε εξ ολοκλήρου στην Κυβέρνηση.

Η επίθεση του Χάρη Δούκα

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Αθηναίων σε παρέμβαση του στο Δημοτικό Συμβούλιο ανέφερε: «Στην Ανάπλαση παραμένετε εσείς κ. Μπακογιάννη πρόεδρος. Και ψάχνω να βρω αν έχει προχωρήσει και η ρύθμιση αυτή στην ουσία της και αν γίνεται κάτι αυτή τη στιγμή. Και παρατήρησα το εξής: Mέχρι και σήμερα, κατόπιν αναζήτησης στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, η νέα εταιρεία δεν φαίνεται να έχει καταχωρηθεί στο μητρώο εταιρειών, δεν φαίνεται να έχει καταχωρηθεί το διοικητικό συμβούλιο και να λειτουργεί.

Αντιθέτως, η μέχρι πρότινος λειτουργούσα εταιρεία Ανάπλαση Αθήνα Α.Ε. συνεχίζει τύποις την λειτουργία της και το διοικητικό συμβούλιο της παραμένει ενεργό, εσείς δηλαδή. Μπράβο. Μάλιστα έσπευσε να δημοσιεύσει τις οικονομικές καταστάσεις για την χρήση του έτους 2021, στις 11 Ιανουαρίου του 2024. Τι ακριβώς γίνεται εδώ; Πώς δηλαδή τρέχουν σήμερα τα έργα, όταν δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες δημοσιεύσεις για να ολοκληρωθεί η σύσταση της εταιρείας  «Ανάπλαση δημοσίων χώρων Α.Ε.»; Έχει η υπεισέλθει η νέα εταιρεία που ακόμα δεν έχει αποκτήσει δημοσιότητας στις ισχύουσες συμβάσεις;»

«Ποιος υλοποιεί τα έργα; Εσείς κ. Μπακογιάννη;»

Ο κ. Δούκας, απευθυνόμενος προς τον πρώην δήμαρχο πρόσθεσε: «Ποιος υλοποιεί τα έργα, εσείς κ. Μπακογιάννη; Κάποιος άλλος; Γίνονται διοικητικά συμβούλια; Δεν πρέπει μιας και ήρθατε και είναι πολύ σημαντικό να είσαστε εδώ, να μας ενημερώσετε στην δευτερολογία σας ίσως, αν συμμετέχετε σε κάποια διοικητικά συμβούλια και τι ακριβώς αποφασίζετε σε αυτά; Πώς δηλαδή συνεχίζουν τα έργα που έχει αναλάβει η Ανάπλαση, όπως το έργο της βασιλίσσης Όλγας όπου τα φώτα είναι κλειστά, μετά ανοίγουν, μετά ανοιγοκλείνουν και δεν ξέρει κανείς τελικά τι γίνεται.

Μήπως είναι ευκαιρία μιας και είσαστε εδώ πέρα να μας ενημερώσετε τι ακριβώς έργα υλοποιούνται αυτή τη στιγμή, από ποιο διοικητικό συμβούλιο και γιατί τελικά η κυβέρνηση έδειξε τόσο μεγάλη σπουδή να συστήσει νέα εταιρεία, που όπως αποδεικνύεται ούτε έχει συσταθεί, ούτε νέο διοικητικό συμβούλιο υπάρχει, ούτε καν στο Γ.Ε.ΜΗ δεν είναι; Τα ανωτέρω είναι πάρα πολύ σημαντικά νομίζω, διότι η εταιρεία αυτή υλοποιεί έργα σήμερα στην Αθήνα και έχει και πολλά άλλα έργα τα οποία είναι πολύ κρίσιμα και χρήσιμα, όπως τις περίφημες δενδροφυτεύσεις που έχει δεσμευτεί».

«Υλοποιεί τις δεσμεύσεις του μνημονίου η Ανάπλαση; Αν τις υλοποιεί, τις υλοποιείτε δηλαδή εσείς, υπάρχει διοικητικό συμβούλιο το οποίο αποφασίζει;» κατέληξε ο κύριος Δούκας.

Εκτός Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου της Ακρόπολης ο Χάρης Δούκας

Την ίδια ώρα, ο κύριος Δούκας παραμένει εκτός του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου της Ακρόπολης. Ενώ μάλιστα είθισται ο δήμαρχος Αθηναίων να είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ρίχνοντας κανείς μια ματιά στα μέλη βλέπει ότι σε αυτό παραμένει κανονικά ως μέλος ο πρώην δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης. Αντίθετα, ο κύριος Δούκας, παρότι ασκεί τα καθήκοντα του δημάρχου εδώ και δύο μήνες δεν έχει εισέλθει ακόμα στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του vima.gr, το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου της Ακρόπολης είχε πρόσφατα αρνηθεί την παραχώρηση συνέντευξης από τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, στο μπαλκόνι του εστιατορίου του Μουσείου για λογαριασμό του Γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων AfP. Η συνέντευξη αυτή αναμενόταν να έχει διεθνή απήχηση λόγω του κύρους του γαλλικού πρακτορείου.