Διαβεβαιώσεις σχετικά με την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλατνίμιρ Πούτιν στην Τουρκία, δίνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκφράζοντας την πεποίθησή του μάλιστα ότι «δεν θα καθυστερήσει», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα Πούτιν και Ερντογάν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, με αφορμή τα γενέθλια του Τούρκου προέδρου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε τη Δευτέρα, μου είπε ότι η επίσκεψη δεν θα καθυστερήσει. Ευχαρίστησε την Τουρκία για τη θέση της στις διεθνείς πλατφόρμες και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διμερή μας σχέση».

Για την υποτιθέμενη επίσκεψη του Πούτιν στην Άγκυρα, τοποθετήθηκε στη συνέχεια και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφέροντας, «δεν υπάρχει χρόνος πριν από τις εκλογές. Το πρόγραμμα εξακολουθεί να είναι αρκετά σφιχτό για τον πρόεδρο και ο κ. Ερντογάν είναι, επίσης, πολυάσχολος»

Σημειώνεται πως οι προεδρικές εκλογές στη Ρωσία είναι προγραμματισμένες για το διάστημα 15-17 Μαρτίου. Σε περίπτωση που δεν αναδειχτεί νικητής (απαιτείται τουλάχιστον το μισό των ψήφων), θα πραγματοποιθεί επαναληπτικός γύρος στις 7 Απριλίου.