Νέα αποκαλύψεις ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση των Παλαιοχριστιανών. Στο επίκεντρό τους βρίσκονται το βρέφος της κόρης του 45χρονου Μανώλη με τις Αρχές να προσπαθούν να βρουν άκρη σχετικά με την πατρότητα.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα έχουν γίνει γνωστά ο πατέρας της οικογένειας των Παλαιοχριστιανών ισχυρίζεται ότι ο πατήρ Κλεομένης είναι ο πατέρας του παιδιού της κόρης του. Πρόκειται για έναν άνδρα τον οποίο η εκκλησία χαρακτηρίζει ως «ρασοφόρο, ο οποίος αυτοαποκαλείται ‘πατήρ Κλεομένης’» και στο παρελθόν έχει απασχολήσει την επικαιρότητα με αναρτήσεις που έκανε.

Για το θέμα τοποθετήθηκε σε δηλώσεις του και ο πατέρας της οικογένειας των Παλαιοχριστιανών. Σε δηλώσεις που έκανε δεν αποκάλυψε το όνομα του πατέρα του παιδιού της κόρης του, ωστόσο προχώρησε για πρώτη φορά σε άλλες αποκαλύψεις.

Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι η κόρη του είναι παντρεμένη και ότι τον σύζυγό της τον γνωρίζουν τα κανάλια. Με αυτόν τον τρόπο φωτογράφισε τον πατέρα Κλεομένη χωρίς να τον κατονομάσει.

«Η κόρη μου είναι κανονικά παντρεμένη και είναι ενήλικη» ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού απάντησε: «Τον έχουν γνωρίσει και τα κανάλια. Ο σύζυγος είναι αυτός που είναι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να δημοσιοποιούμε την ιστορία όλου του σογιού μας επειδή κάποια εφημερίδα έγραψε ό,τι έγραψε».

Αντίστοιχα, ο Ανδρέας Καραγιάννης από το ekklisiaonline τόνισε ότι πρόκειται για παλαιοημερολίτη ιερέα, ο οποίος ήταν πολύ κοντά στους συγκεκριμένους ανθρώπους, «τους είχε υπό τη φτερούγα του».

Η ανακοίνωση που είχε βγάλει για εκείνον η Ιερά Σύνοδος

«Ο «πατήρ Κλεομένης» ουδεμία σχέση έχει με την Εκκλησία», ανέφερε ανακοίνωση που είχε βγάλει για εκείνον πριν από μερικά χρόνια η Ιερά Σύνοδος με αφορμή παράνομες ενέργειές του.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κατά το τελευταίο διάστημα αναρτώνται στο διαδίκτυο βιντεοσκοπημένοι βανδαλισμοί μνημείων και εγκαταστάσεων και υβριστικές δηλώσεις ρασοφόρου, ο οποίος αυτοαποκαλείται «πατήρ Κλεομένης» και δηλώνει ότι ενεργεί προς υπεράσπιση της ορθοδόξου πίστεως. Επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι το πρόσωπο αυτό δεν είναι ούτε μοναχός, ούτε κληρικός της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αποδοκιμάζουμε τις παράνομες πράξεις του ως απολύτως άσχετες με τον Λόγο αγάπης και πραότητας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και δηλώνουμε την συμπαράστασή μας προς όσους πλήττονται από τις ενέργειές του. Με αφορμή την παραπάνω περίσταση, καλούμε τον λαό να είναι γενικότερα επιφυλακτικός απέναντι σε ανάλογες περιπτώσεις ρασοφόρων, οι οποίοι εμφανίζονται ως δήθεν μοναχοί ή κληρικοί της ορθόδοξης Εκκλησίας».

«Απείλησε ένας αστυνομικός το παιδί ότι αν τρέξει να φύγει, θα το πυροβολήσει»

Ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης την Κυριακή βρέθηκε ξανά στο νοσοκομείο «Παίδων» όπου δεν τον άφησαν ξανά να δει τον 15χρονο γιο του. Μάλιστα, έκανε λόγο για ρεβανσισμό της αστυνομίας.

«Δύο αστυνομικοί πάνοπλοι φυλάνε τον γιο μου και τον πάνε αγκαζέ στην τουαλέτα, ένα 15χρονο παιδί θέλουν να το διαλύσουν. Τι ρεβανσισμός είναι αυτός, παραπέμπει σε άλλα καθεστώτα. Δεν τον προφυλάσσουν έτσι, αλλά θα τον τρελάνουν» ανέφερε στον ΑΝΤ1.

Στη συνέχεια για τη σύζυγό του είπε: «Eυτυχώς που κρύφτηκε εκεί που κρύφτηκε γιατί διαφορετικά θα είχαμε τέσσερα παιδιά εδώ (στο Παίδων) που είναι και πιο μικρά. Τα άλλα τα παιδιά είναι πιο μικρά. Φανταστείτε να είχαμε ένα 5χρονο να το συνοδεύουν αστυνομικοί για να πάει στην παιδική χαρά. Ανήκουστα πράγματα».

Για το γεγονός πως δεν έχει καταφέρει ακόμα να δει τον γιο του, είπε: «Προφανώς δεν ήθελαν να πάω να δω την κατάσταση για να μην τους καταγγείλω. Απείλησε ένας αστυνομικός το παιδί ότι αν τρέξει να φύγει, θα το πυροβολήσει. Αυτά μου τα είπε η κόρη μου που συνοδεύει το παιδί μέσα και κατάλαβα γιατί δεν με αφήνουν ούτε να επικοινωνήσω μαζί του. Εδώ μιλάμε για συνθήκες Κολομβίας. Ο ρεβανσισμός της αστυνομίας, όλο τον ανδρισμό και τον επαγγελματισμό της θα τον βγάλει σε ένα 15χρονο παιδί;».