Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητα για το άγριο έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα, όπου πεθερός σκότωσε τον 56χρονο γαμπρό του και πατέρα δύο ανήλικων παιδιών.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, αποκάλυψε πως το ένα παιδί βρισκόταν μπροστά στην δολοφονία του πατέρα του, από τον παππού του, με φονικό όπλο μια καραμπίνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο άνδρας βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του, με την αστυνομία να την καλεί ο γιος του 69χρονου δράστη. Οι δυο άνδρες είχαν τσακωθεί άσχημα, χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο λόγος που οδήγησε τον ηλικιωμένο άνδρα στην Αγία Βαρβάρα να πυροβολήσει τον γαμπρό του.

Ο φερόμενος ως δράστης έχει συλληφθεί και οδηγηθεί στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Αττικής.

Το χρονικό

Συγκεκριμένα, σε τραγωδία κατέληξε ένας καβγάς που είχε ένας 69χρονος με τον 57χρονο γαμπρό του – γιατρός στο επάγγελμα και πατέρας δύο παιδιών – στην Αγία Βαρβάρα στην οδό Φιλικής Εταιρείας, περίπου στις 7:15 το απόγευμα του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου.

Ο  γιος του δράστη ειδοποίησε την αστυνομία – και μάλιστα είναι και ο ίδιος αστυνομικός – και σύμφωνα με πληροφορίες, όταν έφτασε η αστυνομία ο δράστης κυκλοφορούσε με την καραμπίνα στο χέρι.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η κόρη του 69χρονου, η οποία είχε μεταβεί στη Σπάρτη στον τόπο καταγωγής της.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Νίκος Ρήγας ανέφερε πως, ό,τι και να έχει γίνει, μία ανθρωποκτονία είναι ανθρωποκτονία. Και δεν πρέπει να συμβαίνει κάτι τέτοιο, εκτός από το θύμα που φεύγει από τη ζωή και τον θύτη που καταστρέφει το υπόλοιπο της ζωής του, μένουν πίσω παιδιά χωρίς πατέρα και μία διαλυμένη οικογένεια. Ο δράστης έχει συλληφθεί και θα οδηγηθεί στην δικαιοσύνη».

Μπροστά στο συμβάν το ένα παιδί του θύματος

Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα ζήτησε από τον αδερφό της γυναίκας του να φυλάξει το ένα από τα δύο παιδιά γιατί είχε να πάει σε μία δουλειά με το άλλο.

Όταν ο δράστης το πληροφορήθηκε, έστησε καρτέρι στο θύμα και με δύο πυροβολισμούς με καραμπίνα του αφαίρεσε την ζωή στο πεζοδρόμιο μπροστά στο σπίτι τους.

Οι γείτονες βρίσκονται σε σοκ και όπως αναφέρουν δεν περίμεναν ποτέ αυτή την εξέλιξη.  Επιπλέον επισημαίνουν πως δεν έχουν υπάρξει περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην οικογένεια.

Τι όπλισε το χέρι του δράστη

Όπως επεσήμανε ο Σταύρος Μπαλάσκας, «Ο θύτης ισχυρίζεται πως η κόρη του δεν περνούσε καθόλου καλά και ότι είχε πολύ σοβαρά προβλήματα με το θύμα. Ωστόσο αυτό που ισχυρίζεται ο 69χρονος, διαψεύδεται από τον αστυνομικό γιο του. Στην συγκείμενη περίπτωση έγινε μια στιχομυθία, ένας καυγάς και το αποτέλεσμα ήταν ο πυροβολισμός. Όταν το άκουσε ο γιος του, κατέβηκε αμέσως κάτω του είπε «τι έκανες» και αμέσως κάλεσε το 100. Όταν έφτασε η Άμεση Δράση συνέλαβε τον 69χρονο. Η σύζυγος του άτυχου ουρολόγου μετέβη στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να καταθέσει. το ένα μικρό ανήλικο παιδί ήραν μπροστά στο φονικό, όταν δηλαδή παρέδιδε το θύμα στον αδερφό της συζύγου το παιδί για να το φυλάξει».