Για τις επερχόμενες τετραπλές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ και την «επόμενη ημέρα» του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μίλησε στο Mega Σαββατοκύριακο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου.

Οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά – ερώτημα παραμένει αν θα είναι πριν ή μετά τις Ευρωεκλογές – , με τον Στέφανο Κασσελάκη να σηκώνει το γάντι που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας για προσφυγή στη βάση και εκλογή ηγεσίας.

Έτσι, ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένει τον αντίπαλο με τον οποίο θα αναμετρηθεί για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε μήνες για την προεδρία του κόμματος.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τις εξελίξεις στο κόμμα: «Δεν μπορούσα να προβλέψω ότι μετά τις πρόσφατες εκλογές ότι θα φθάναμε εδώ. Ο κόσμος περιμένει πολλά από εμάς σε μία συνθήκη μάλιστα που η ΝΔ εμφανίζει «ρωγμές» στην πολιτική ηγεμονία, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει φανεί την προηγούμενη περίοδο αντάξιος των προσδοκιών των πολιτών».

«Δυστυχώς, αυτούς τους μήνες είδαμε επιλογές που μας γύρισαν πίσω»

«Αυτούς τους 5 – 6 μήνες είχαμε μία πορεία εσωστρέφειας και φθίνουσα. Πολλές φορές μέσα στην καθημερινότητά μας κληθήκαμε να δικαιολογήσουμε πολιτικές πρωτοβουλίες που δεν ήταν προωθητικές, αλλά ήταν αρκετά αυτοαναφορικές κι άλλαζαν την ατζέντα στο πεδίο της παραπολιτικής και του lifestyle. Δυστυχώς, αυτούς τους μήνες είδαμε επιλογές που μας γύρισαν πίσω. Αυτούς τους μήνες προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να υποστηρίξουμε και την πολιτική μας παρουσία και την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ανακάμψει. Βλέπουμε όμως, δημοσκοπική καθίζηση, μία κομματική και οργανωτική αφυδάτωση».

Και συμπλήρωσε: «Πράγματι, αυτές τις 10 ημέρες μεσολάβησαν πολλά, όπως ένα νέο πολιτικό σχέδιο του Στέφανου Κασσελάκη που ζήτησε λευκή επιταγή τριετίας ανεξαρτήτου ήττας των ευρωεκλογών. Προσωπικά άλλα και συλλογικά δεν μπορούμε την ώρα της μάχης να προεξοφλούμε ήττες που θα έρθουν ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Έχουμε κουράσει τους πολίτες να βλέπουν καθημερινά τις εξελίξεις του ΣΥΡΙΖΑ σαν να ήμασταν ένα ριάλιτι σόου και να αλλάζουμε την ατζέντα σε λάθος κατεύθυνση με αρνητική δημοσιότητα, αντί να απαντάμε στα προβλήματα του κόσμου».

«Υπάρχει έλλειμα ηγεσίας αυτή την στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ»

«Υπάρχει έλλειμα ηγεσίας αυτή την στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ και πολιτικής αξιοπιστίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται πολιτική ενότητα και ομοψυχία, χρειάζεται μία ηγεσία που θα μπορέσει να εγγυηθεί την ενότητα, την διεύρυνση και την ενδυνάμωση του κόμματος. Με αυτή την έννοια καλωσορίζω οποιαδήποτε υποψηφιότητα συγκεντρώνει αυτά τα χαρακτηριστικά. Θεωρώ ότι η Όλγα Γεροβασίλη μπορεί να εγγυηθεί αυτά τα χαρακτηριστικά στην ελληνική κοινωνία και να προχωρήσουμε ενωμένοι», επεσήμανε σχετικά με το σενάριο που θέλει την Όλγα Γεροβασίλη να θέτει υποψηφιότητα για πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις τετραπλές εκλογές.
«Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε μία ευθύνη για όλους μας»

Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα

Σχετικά με την παρέμβαση που έκανε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σχολίασε: «Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε μία ευθύνη για όλους μας. Πήρε μία δύσκολη ευθύνη, μίλησε με τόλμη και αλήθεια και μας προειδοποίησε γι’ αυτά που έρχονται και μας ζήτησε να τοποθετηθούμε εμείς».

Για τις δηλώσεις του κ. Σακελλαρίδη που προσχώρησε πρόσφατα στην κοινοβουλευτική ομάδα της «Νέας Αριστεράς» και παρομοιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ «με μαύρη τρύπα» που δεν μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο είπε η κα Νοτοπούλου είπε ότι έκανε μία συγκεκριμένη επιλογή συμπλέοντας με ένα κόμμα που έφερε περαιτέρω διάσπαση στον πολιτικό χώρο χωρίς λόγο.

Υπονομευτής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Ενώ για την τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, όπου καλεί τον Αλέξη Τσίπρα σε αυτοκριτική για τα πεπραγμένα του την περίοδο της προεδρίας του στον ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε:

«Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που ευθύνεται για μία σειρά από πολιτικές επιλογές που στοίχισαν στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ελληνική κοινωνία, νομίζω ότι πάει πάρα πολύ να τοποθετείται γι’ αυτό από τη στιγμή που λειτούργησε υπονομευτικά στην συλλογική μας προσπάθεια».