Κλειστός για πέμπτη μέρα είναι ο Πύργος του Άιφελ καθώς οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την απεργία που αφορά στη διαχείριση του μνημείου, όπως αναφέρουν τα εργατικά συνδικάτα.

Η κινητοποίηση αυτή σε ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά αξιοθέατα του κόσμου είναι η δεύτερη μέσα σε δύο μήνες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ανεπαρκείς, όπως λένε τα συνδικάτα, επενδύσεις.

Αν η απεργία διαρκέσει μέχρι το απόγευμα της Κυριακής θα πρόκειται για την μεγαλύτερη απεργία στην πρόσφατη ιστορία του μνημείου. Το φθινόπωρο του 1998 ο Πύργος του Άιφελ είχε παραμείνει κλειστός επί εξήμισι μέρες.

Αύξηση στα εισιτήρια

Ο διαχειριστής του Πύργου (SETE) συνέστησε σε όσους έχουν κλείσει εισιτήρια να ελέγξουν την ιστοσελίδα πριν πάνε στον Πύργο ή να την αναβάλουν, επιβεβαιώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση θα αποζημιωθούν.

Τα συνδικάτα έχουν επικρίνει τον SETE ότι βασίζει το επιχειρηματικό του μοντέλο σε μια διογκωμένη, όπως λένε, εκτίμηση του μελλοντικού αριθμού των επισκεπτών, ενώ υποτιμά το κόστος επισκευής και συντήρησης. Καταγγέλουν επίσης τον δήμαρχο ότι χρεώνει τον φορέα εκμετάλλευσης του Πύργου του Άιφελ με ένα τέλος μίσθωσης που, όπως λένε, είναι πολύ υψηλό, απομυζώντας τα κεφάλαια για τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης.

Σύμφωνα με τον SETE δήλωσε ότι τα νέα μέτρα θα περιλαμβάνουν την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων κατά 20%.