Σχεδόν ένα 24ωρο αφότου ο Στέφανος Κασσελάκης σήκωσε το γάντι μετά την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, φαίνεται ότι κλειδώνει το όνομα της αντιπάλου του. Η Όλγα Γεροβασίλη αναμένεται να είναι εκείνη που θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί η υποψηφιότητά της το Σάββατο όταν και θα μιλήσει στο Συνέδριο. Ήδη, τα ονόματα του Διονύση Τεμπονέρα και του Σωκράτη Φάμελλου που είχαν ακουστεί αποσύρθηκα από το προσκήνιο ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα κατέβουν.

Βέβαια, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξει και άλλος υποψήφιος. Αναφερόμαστε σε κάποιο όνομα που δεν έχει ακουστεί μέχρι τώρα.

Ανοικτή στήριξη του Τσίπρα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να παίξει και η στάση του Αλέξη Τσίπρα. Η τοποθέτησή του πριν την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη ήταν εκείνη που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Τώρα αποτελεί ερωτηματικό η στάση που θα τηρήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να στηρίξει ανοικτά την στήριξή του στην υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη. Αυτό πιθανότητα θα γίνει κατά τη διάρκεια της περιόδου προς τις εσωκομματικές κάλπες.

Φυσικά, εάν συμβεί αυτό θα πρόκειται για μία κίνηση με ρίσκο για τον Αλέξη Τσίπρα σε περίπτωση που ηττηθεί η Όλγα Γεροβασίλη στις κάλπες.

Η επόμενη ημέρα των εκλογών

Μόλις ολοκληρωθεί το Συνέδριο και όταν θα κλείσουν οριστικά τα ονόματα των υποψηφίων θα προχωρήσουν και οι διαδικασίες. Θα απαντηθεί το βασικό ερώτημα του πότε θα γίνουν οι εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπει σε μια νέα περίοδο εσωκομματικής κόντρας.

Το θέμα βέβαια θα είναι η επόμενη ημέρα των εκλογών. Από τη στιγμή που θα υπάρξει στήριξη του Αλέξη Τσίπρα στην Όλγα Γεροβασίλη αυτό θα σημαίνει και την ενεργή εμπλοκή του στις εσωκομματικές διαδικασίες.

Έτσι, το όνομά του θα μπει και εκείνο στην εξίσωση και θα ανήκει είτε στους κερδισμένους είτε στους χαμένους. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε εσωκομματικές διαδικασίες. Έτσι το ενδεχόμενο να χάσει η Όλγα Γεροβασίλη σε περίπτωση που θα την στηρίξει θα είναι ένα πλήγμα και για αυτόν.

Από την άλλη εάν ο Στέφανος Κασσελάκης ηττηθεί τότε θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η στάση του εάν και εκείνος έχει εκφράσει την πίστη του στο κόμμα. Δίχως αμφιβολία από όσα έγιναν μεγάλος χαμένος βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ που πνίγεται στην εσωστρέφειά του λίγους μήνες πριν τις Ευρωεκλογές.