Ο 36χρονος Τζέισον Μακάνι στις Λος Άντζελες έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά. Αυτό που κρατούσε όμως και κατευθυνόταν προς τους αστυνομικούς αποδείχτηκε ότι δεν ήταν όπλο αλλά ένα… πλαστικό πιρούνι!

Την Τρίτη η αστυνομική διεύθυνση του Λος Άντζελες έδωσε στη δημοσιότητα υλικό από κάμερες που έφεραν πάνω τους οι αστυνομικοί και κατέγραψαν το περιστατικό.

Όλα ξεκίνησαν μετά από την κλήση ενός άνδρα στο 100 όπου έλεγε ότι ο 36χρονος, που έμοιαζε με άστεγο, βρισκόταν σε μια αποθήκη στο κέντρο του Λος Άντζελες, ήταν ιδιαίτερα επιθετικός και κρατούσε κάτι που έμοιαζε με ραβδί ή κοντάρι.

Σύμφωνα με τον αστυνόμο του LAPD Kelly Muniz στο βίντεο φαίνεται ο Μακάνι να κρατάει κάτι που οι αστυνομικοί πέρασαν για κατσαβίδι ή μαχαίρι. Ακούγεται η Αστυνομία να τον διατάζει να βγει έξω με τα χέρια ψηλά και να περπατήσει προς το μέρος τους, κάτι στο οποίο συμμορφώθηκε. Στη συνέχεια, ένας αστυνομικός του λέει να σταματήσει, εκείνος, όμως, συνεχίζει να περπατά προς το μέρος τους.

Στην αρχή οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν με σφαίρες από καουτσούκ, ο 36χρονος συνέχισε να περπατάει και τελικά ένας από τους επτά αστυνομικούς τον πυροβόλησε. Ο αρχικός ισχυρισμός του αξιωματικού ότι τον πυροβόλησε στο στήθος διαψεύστηκε από την αυτοψία που έδειξε ότι πυροβολήθηκε στο στήθος.

Με προβλήματα ψυχικής υγείας

Η Αστυνομία βρήκε το αντικείμενο που κρατούσε ο Μακάνι και διαπίστωσε ότι ήταν ένα πλαστικό πιρούνι, το οποίο καταχωρήθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο.

Σε συνέντευξή της στους Los Angeles Times, η οικογένεια του 36χρονου δήλωσε ότι ο ίδιος είχε μακρύ ιστορικό προβλημάτων ψυχικής υγείας και διπολικό επεισόδιο κατά τη στιγμή των πυροβολισμών, αλλά δεν είχε επιδείξει ποτέ βίαιη συμπεριφορά.