Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας έχουν προγραμματίσει για σήμερα Πέμπτη (22/2), φοιτητές και εκπαιδευτικοί ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για τις 12:00 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Ταυτόχρονα, και στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Καμάρα, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις διοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι και σε άλλες πόλεις της χώρας.

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ αντίστοιχα καλούν τους εκπαιδευτικούς για συμμετοχή στο συλλαλητήριο, κηρύσσοντας στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΛΜΕ αναφέρει ότι στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών/-τριών.

Και η Διδασκαλική Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), σε ανακοίνωση της, τονίζει ότι στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στη φοιτητική/ πανεκπαιδευτική κινητοποίηση και στις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα και προκήρυξε στάση εργασίας την Πέμπτη, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.