Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας έχει προχωρήσει η Αστυνομία, λόγω του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιούν μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στα  Προπύλαια και πραγματοποιούν πορεία προς την Βουλή.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστημίου, ενώ αναμένεται σταδιακά να κλείσουν και οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος, καθώς η πορεία θα κατευθύνεται στη Βουλή.

Ποιοι συμμετέχουν

Στο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο συμμετέχουν φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, εργαζόμενοι σε ΑΕΙ και μέλη ΔΕΠ (Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό).

Παράλληλα, το ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών, γι’ αυτό και προκήρυξε στάση εργασίας από τις 11.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Αντίστοιχα και η ΔΟΕ προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 – 17.30).

Συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν επίσης στη Θεσσαλονίκη (Καμάρα), την Πάτρα (πλατεία Γεωργίου), και σε άλλες πόλεις της χώρας.