Παρασκήνιο που εξηγεί, ως ένα βαθμό, την αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη με τον Διονύση Τεμπονέρα, έρχεται στη δημοσιότητα. Τα πάντα φαίνεται να ξεκινούν από την εκδήλωση για την Κεντροαριστερά και τη συμμετοχή του κ. Τεμπονέρα στο πάνελ μαζί με τους Μανώλη Χριστοδουλάκη και Έφη Αχτσιογλου.

Όπως έγινε γνωστό παραμονές της εκδήλωσης, ο διευθυντής του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Μανόλης Καπνισάκης τηλεφώνησε στον κ. Τεμπονέρα και του ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας με την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τεμπονέρας παρείχε επιστημονική τεκμηρίωση για τα νομοσχέδια της Βουλής. Η πράξη αυτή είναι ενδεικτική του θυμού του κ. Κασσελάλη για την εκδήλωση στην οποία πάντως πήγε θέλοντας να κλέψει την παράσταση.

Ο κ. Τεμπονέρας δεν δημοσιοποίησε τότε το θέμα.  ¨Όμως στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας άφησε να διαφανεί η δυσφορία του για την απόφαση. «Με πήρε τηλέφωνο ο Διευθυντής σου εκ μέρους σου και μου ζήτησε να διακόψω τη συνεργασία στην ΚΟ που καθημερινά επί ώρες ασχολούμαι και στερώντας χρόνο από την επαγγελματική μου δραστηριότητα, παραμονές της εκδήλωσης», είπε.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει και άλλες ανακατατάξεις επιστημονικών συνεργατών και συμβούλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, προκαλώντας προβληματισμό σε πολλά κομματικά στελέχη.