Πονοκέφαλος έχουν γίνει ξανά για τους οδηγούς οι τιμές των καυσίμων που τραβούν την ανηφόρα. Μέσα σε ένα μήνα η βενζίνη ακρίβυνε κατά 9 λεπτά φτάνοντας στο 1,90 λεπτά το λίτρο, με την τιμή στα νησιά να ξεπερνά τα 2 ευρώ.

Η μέση τιμή πανελλαδικά σήμερα της βενζίνης είναι στο 1,90 ευρώ το λίτρο όταν πριν ένα μήνα ήταν στο 1,81 ευρώ το λίτρο, μία αύξηση δηλαδή 9 λεπτά μέσα σε ένα μήνα. Βασικός λόγος της αύξησης των τιμών οι επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με αναλυτές.

Οι τιμές του Μπρεντ από τα 77 δολάρια πριν ένα μήνα έχουν φθάσει τα 83 δολάρια το βαρέλι, μια αύξηση της τάξεως του +7,8%.

«Πετάει» η τιμή στα νησιά

Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στα πρατήρια των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσων κινείται πάνω από τα δύο ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, στις Κυκλάδες βρίσκεται στα 2,11 ευρώ ανά λίτρο και στα Δωδεκάνησα, στα 2,045 ευρώ ανά λίτρο ενώ σχεδόν σε όλη την υπόλοιπη Ελλαδα η τιμή φλερτάρει με τα δύο ευρώ.

Και τα χειρότερα ίσως να μην τα έχουμε δει καθώς πρόσφατη έκθεση της Citi, σύμφωνα με το Mega, βλέπει ότι το πετρέλαιο θα μπορούσε να φθάσει ξανά σε τριψήφιο νούμερο και συγκεκριμένα τα 100 δολάρια το βαρέλι.