Ιστορικό χαρακτηρίζουν οι αγρότες το πανελλαδικό συλλαλητήριο της Τρίτης (20/02) στην πλατεία Συντάγματος, όπου μπλόκα αγροτών από όλη τη χώρα συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης για να διαμαρτυρηθούν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πάνω από 6.000 αγρότες και τριψήφιος αριθμός τρακτέρ βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος για το μεγάλο συλλαλητήριο.

Τα μπλόκα των αγροτών από όλη την Ελλάδα συσπειρώθηκαν και έδωσαν ραντεβού στην Αθήνα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα αιτήματά τους, που δεν ικανοποιήθηκαν από την κυβέρνηση.

Με αφετηρία το Κάστρο Βοιωτίας, οι αγρότες ξεκίνησαν την Δευτέρα στις 09:00 προκειμένου να βρεθούν στην Αθήνα την Τρίτη, όπου και συμμετείχαν στο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Όπως αναφέρουν αγρότες στο MEGA, το μεσημέρι της Τετάρτης στις 11:00 θα προχωρήσουν σε συνέλευση προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις τους. «Η εισήγηση είναι ότι πει ο κόσμος, ότι πουν τα τρακτέρ. Αν πουν να μείνουμε στο Σύνταγμα, θα μείνουμε», είπε ο Γιάννης Βάγκος, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ιστορικό το χθεσινό συλλαλητήριο, τόνισε πως ο κόσμος στάθηκε στο πλευρό των αγροτών και στη συνέχεια εξαπέλυσε κριτική κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη:

«Η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει ότι πρέπει να ασχοληθεί με την αγροτιά. Δεν έχει καταλάβει ότι πρέπει να υπάρχει παραγωγή, ότι πρέπει να υπάρχει ρεύμα για να ποτιστεί ο κάμπος και να υπάρχει πετρέλαιο για να οργωθεί ο κάμπος».

«Αν βγούμε με ατάκες «ξύσαμε τον πάτο», «θα βγουν σε 10 μέρες, γιατί πρέπει να σπείρουν» και με αυτή τη λογική, θα μας βρει απέναντι. Ο κάμπος διψάει, η ανομβρία χτυπάει «κόκκινο» και ασχολούνται με την ατάκα και την καρέκλα», συμπλήρωσε.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών συνεχίζονται, ενώ αναμένονται οι αποφάσεις που θα προκύψουν από τη συνέλευση των μπλόκων.