Έξω από τη Βουλή  βρίσκεται το κομβόι τρακτέρ των αγροτών, οι οποίοι λαμβάνουν μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας. Δεκάδες τρακτέρ από όλη την Ελλάδα κατέφθασαν έξω από τη Βουλή, με τους αγρότες να κρατούν πανό και να φωνάζουν συνθήματα. Τα πρώτα τρακτέρ από τα συνολικά 200 που αναμένονται, ξεκίνησαν να φτάνουν περίπου στις 14:00 το μεσημέρι ενώ στις 18:30 θα ξεκινήσει η προγραμματισμένη διαδήλωση, μετά το πρώτο ραντεβού στην πλατεία Ομονοίας.

Με τρακτέρ, αγροτικά οχήματα, φορτηγά, ΙΧ, λεωφορεία ακόμη και με πλοία. Αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και αλιείς καταφθάνουν στην πρωτεύουσα από κάθε περιοχή της χώρας για να δώσουν βροντερό «παρών».

«Σήμερα πέθανε η κτηνοτροφία» και «χωρίς εμάς τι θα φας», είναι μερικά από τα συνθήματα των αγροτών που βρίσκονται αυτή την ώρα στο πεζοδρόμιο μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Πολλοί από τους διαδηλωτές κρατούν ελληνικές σημαίες, πανό και πλακάτ, ενώ οι κόρνες από τα βαριά οχήματα σε συνδυασμό με τα συνθήματα, προκαλούν βοή που αντηχεί στους δρόμους του κέντρου.
Τους δρόμους της Αθήνας διέσχισαν πρώτοι οι αγρότες της Εύβοιας, οι οποίοι ενώθηκαν με εκείνους της Κρήτης, οι οποίοι έφτασαν τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά.

Λίγο μετά τις 12:00 τα διόδια των Αφιδνών πέρασε το κονβόι των τρακτέρ που αναχώρησε από το Κάστρο Βοιωτίας και το οποίο ενώθηκε με τα τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα από τη Θήβα, το Σχηματάρι και από άλλες περιοχές, όπως και με τα 60 πούλμαν που ξεκίνησαν από Αλεξανδρούπολη.

Οι αγρότες της Αττικής κατευθύνθηκαν από τις Αφίδνες μέσω της Εθνικής Οδού προς την Αθήνα και έπειτα μέσω της Λεωφόρου Αθηνών έφτασαν με αστυνομική συνοδεία στο Σύνταγμα όπου αναμένουν σε λίγη ώρα την άφιξη των υπόλοιπων αγροτών από τα μπλόκα.

Ανακοίνωση από την Αστυνομία

Η Αστυνομία σε νέα ανακοίνωσή της αναφέρει: Λόγω κίνησης της δεύτερης ομάδας γεωργικών ελκυστήρων κατά μήκος του προγραμματισμένου δρομολογίου, διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου και στην οδό Πανεπιστήμιου».

Τα τρακτέρ αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως είχε ανακοινωθεί, ανεβαίνουν ανάποδα την Πανεπιστημίου προς το Σύνταγμα.

Παράλληλα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου και στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ αποδόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Αμερικής έως την πλατεία Ομονοίας.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που βρίσκονται σε ισχύ

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα.

Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Η ΕΛ.ΑΣ θα παρέχει συνεχή πληροφόρηση για περαιτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.