Ραντεβού στον κόμβο της Λάρσου έδωσαν σήμερα το μεσημέρι αγρότες της Λέσβου συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις.

Στη συνέχεια με αγροτικά οχήματα και τρακτέρ πορεύθηκαν προς τη πόλη της Μυτιλήνης αποκλείοντας με αυτά τις εισόδους του λιμανιού της πόλης. Στη συνέχεια έριξαν άχυρα τα οποί και έβαλαν φωτιά λίγο πριν αποχωρήσουν απελευθερώνοντας τις εισόδους, νωρίς το απόγευμα.

Όπως δήλωσαν θα επιστρέψουν με νέα κινητοποίηση την επόμενη Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου.

Την ίδια ώρα αγροτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται από το απόγευμα στην Πλατεία Πυθαγόρα Σάμου.

Αγρότες, κτηνοτρόφοι, αμπελοκαλλιεργητές, μελισσοκόμοι, αλιείς, παραγωγοί λαϊκής αγοράς, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ έδωσαν ραντεβού στις 5 το απόγευμα, στο Δ/Δ της Χώρας, όπου συγκεντρώθηκαν με τα αγροτικά οχήματα και με τρακτέρ, προκειμένου να κατευθυνθούν στην πόλη της Σάμου, στο σημείο της συγκέντρωσης.

«Επειδή, οι διεκδικήσεις μας αφορούν την επιβίωσή μας και τα μέτρα «ψίχουλα» της κυβέρνησης μας πετάνε έξω από τα χωράφια μας, όπως προτάσσει η Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βγαίνουμε στους δρόμους! Επειδή, αν εμείς συνεχίσουμε να παράγουμε φτηνά, ποιοτικά και σε προσιτές τιμές, θα θρέφεται και το νησί μας ποιοτικά, αλλιώς όλοι θα χρυσοπληρώνουμε αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα, βγαίνουμε στους δρόμους! Επειδή, σχεδόν δύο χρόνια που έχει ζωή ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος έχει δώσει τη δυνατότητα να βγουν μπροστά τα αιτήματά μας και να πιέσουμε όλους τους αρμόδιους να πάρουν θέση για να συνεχιστεί η παραγωγική δραστηριότητα στο νησί μας και θέλουμε να πιέσουμε ακόμα πιο πολύ, βγαίνουμε στους δρόμους!», αναφέρει η ανακοίνωση- κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου.

Πηγή φωτογραφίας ertnews.gr