Μετά τις 12:00 αναμένεται η είσοδος των αγροτών στην Αθήνα, σε μια δύσκολη μέρα για τους Αθηναίους καθώς θα τεθούν σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και θα διακοπεί η κυκλοφορία σε αρκετούς δρόμους.

Η  κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα από το Κάστρο Βοιωτίας, όσο και από τα Μέγαρα Αττικής, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν οι αγρότες πριν τη μετάβαση στην Αθήνα θα γίνει συνοδεία περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» για τα μέτρα της Αστυνομίας.

«Θα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα μέχρι και αύριο το μεσημέρι που αναμένεται να ολοκληρωθεί και η αποχώρηση των αγροτών από το κέντρο της Αθήνας για τους πολίτες που θέλουν να κινηθούν στο κέντρο της Αθήνας. Γι αυτό και υπήρξαν ανακοινώσεις από εχθές από την Ελληνική Αστυνομία και από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σχετικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν για την έλευση των αγροτών. Μετά το μεσημέρι πρόκειται να ξεκινήσουν αυτές οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα φτάσουν στο Λεκανοπέδιο οι αγρότες» τόνισε.

«Δεν θα κλείσει το μετρό»

«Πολύ μετά τις 12:00 το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας σε όλη τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αγρότες, από τη λεωφόρο Κηφισού, Αθηνών και στη συνέχεια στην Αχιλλέως, Ομόνοια, μέχρι να φτάσουν στην Πανεπιστημίου που θα σταθμεύσουν οι αγρότες, έως φυσικά και τη λεωφόρο Αμαλίας στο Σύνταγμα, που θα είναι και τα τελευταία γεωργικά μηχανήματα. Εκεί θα πραγματοποιηθεί στις 6:00 το απόγευμα και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας» είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Η κ.Δημογλίδου αναφέρθηκε και στον χάρτη που δημιούργησε η ΕΛΑΣ και έχει δοθεί σε όλα τα Μέσα για να κατανοήσουν τη διαδρομή των αγροτών οι πολίτες. Στη συνέχεια βέβαια, η κυκλοφορία πέριξ της πλατείας Ομονοίας και στη διαδρομή που έχουν ακολουθήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή οι αγρότες θα δοθεί στην κυκλοφορία κανονικά. Εκτός κι αν υπάρχει κάποια έκτακτη ανάγκη και πρέπει κάποιος δρόμος για κάποια λεπτά να ξανακλείσει, σημείωσε.

Όπως εξήγησε δεν πρόκειται να κλείσει το μετρό, εκτός κι αν υπάρχουν έκτακτοι λόγοι ασφάλειας που θα αναγκάσουν τις Αρχές να κλείσουν κάποια στάση του μετρό.

Μέτρα θα υπάρξουν και το πρωί της Τετάρτης όταν και θα αποχωρήσουν οι αγρότες. «Θα υπάρχει και πάλι έντονη παρουσία της Τροχαίας, ώστε να διευκολύνει όντως την κίνηση των πολιτών αλλά και των ίδιων των αγροτών, οι οποίοι φυσικά θα συνοδευτούν και στην αποχώρησή τους από το Λεκανοπέδιο. Από τις πρωινές ώρες αναμένεται να ξεκινήσει αυτή η αποχώρηση και φανταζόμαστε ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί. Θα υπάρχει όμως έντονη παρουσία της Τροχαίας για να διευκολύνει τον κόσμο» τόνισε.