Με την ασφάλεια του χαοτικού δημοσκοπικού προβαδίσματος, ο Πρωθυπουργός έδωσε το βράδυ της Τρίτης ένα δείγμα του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει την πολιτική πρόκληση της περιόδου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο να δώσει στους διαμαρτυρόμενους αγρότες, εκτίμησε με σχετική βεβαιότητα ότι οι αντιδράσεις τους θα κοπάσουν, είπε ότι η ακρίβεια είναι μεν το μεγαλύτερο πρόβλημα, αλλά πολύ σύντομα θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός και εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας ότι «τα χειρότερα είναι πίσω μας».

Είναι φανερό ότι στην παρούσα συγκυρία βασική επιδίωξη του Πρωθυπουργού είναι να στρέψει το ενδιαφέρον στα ζητήματα που προβληματίζουν μεγάλες κοινωνικές ομάδες και πάντως μακριά από τον γάμο των ομοφύλων, ο οποίος, αφενός, μονοπώλησε την επικαιρότητα τις προηγούμενες εβδομάδες και, αφετέρου, προκάλεσε ένα σημαντικό ρήγμα στο εσωτερικό της ΝΔ και της ελληνικής κοινωνίας υπό ευρύτερη έννοια.

Με αυτόν τον τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε ότι στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές θα επιδιώξει την ανάπτυξη μιας κοινωνικής ατζέντας, με προφανή στόχο την αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων της καθημερινότητας και την στροφή σε ζητήματα όπως η στήριξη των νέων οικογενειών και η αντιμετώπιση του προβλήματος της στέγασης.

Εμφατική ήταν επίσης η αναφορά του στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ, το οποίο ωστόσο αναμένεται ότι θα αποτελέσει το επόμενο πεδίο δοκιμασίας για την κυβέρνηση.