Με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρένα Μόντι, θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη (21/2) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ήδη στη χώρα έχει μεταβεί και η ελληνική υπουργική αποστολή.

Το αεροπλάνο του Έλληνα πρωθυπουργού αναμένεται να φτάσει αργά σήμερα το απόγευμα στο Νέο Δελχί.

Στόχος της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη χώρα, είναι η ανάδειξη της Ελλάδας ως στρατηγικής, γεωπολιτικής και εμπορικής πύλης προς την Ευρώπη για την πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη, αλλά και η περαιτέρω ενίσχυση των πολιτικών, οικονομικών και επενδυτικών σχέσεων.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ινδία -της 5ης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη- ως πρωθυπουργός, ενώ η τελευταία συνάντηση με τον Ινδό ομόλογό του είχε γίνει το 2023 στην Αθήνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο αναμένεται να μιλήσει στη σημαντικότερη πολυμερή Διάσκεψη της Ινδίας για την γεωπολιτική και την οικονομία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ήδη στην Ινδία βρίσκεται ευρεία ελληνική επιχειρηματική αποστολή καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος συναντήθηκε με τον Ινδό ομόλογό, αλλά και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης. Και οι δυο υπουργοί μίλησαν σε μεγάλο επιχειρηματικό φόρουμ εστιάζοντας στις προοπτικές της συνεργασίας Ελλάδας και Ινδίας.