Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll, οι πολίτες δεν είναι «καθόλου» ικανοποιημένοι από την αντιπολίτευση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ -το 74% των ερωτηθέντων, όσο και του ΠαΣοΚ-το 62,6%.

Ερωτηθέντες για το πώς βλέπουν τη συνεργασία δυνάμεων της Κεντροαριστεράς (ΠαΣοΚ-ΣΥΡΙΖΑ-Νέα Αριστερά), ένα ποσοστό 42% απαντούν ότι το βλέπουν θετικά και μάλλον θετικά (καθώς και τμήματα ευρύτερων δυνάμεων του πολιτικού σκηνικού διάκεινται θετικά σε μια τέτοια προοπτική) ενώ αρνητικά και μάλλον αρνητικά το 48,4%. Το 8,5% δεν απαντά.

Μεταξύ των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ οι θετικές απόψεις στο ίδιο ερώτημα φτάνουν το 75% και οι αρνητικές το 19,6%, ενώ μεταξύ εκείνων του ΠαΣοΚοι θετικές είναι 55,1% και οι αρνητικές 40,8%.

Τα ευρήματα ανέλυσε ο διευθύνων σύμβουλος της Opinion Poll Ζαχαρίας Ζούπης στο Action 24. .

Πάνω από 7 στους 10 (ποσοστό 74%) δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι μόλις 16,1% που δηλώνει «λίγο».

Η εικόνα δεν αλλάζει πολύ ούτε στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ: Σχεδόν ένας στους δύο (ποσοστό 48% δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από την αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος, ενώ 29,1% δηλώνει «λίγο».

Εξάλλου, το 62,6% των ερωτηθέντων στο σύνολο δεν κρίνει καθόλου ικανοποιητικά την αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ έναντι 26,1% που απαντούν θετικά.

Στους ψηφοφόρους ΠΑΣΟΚ, σχεδόν ένας στους τρεις (ποσοστό 27,6%) δηλώνουν ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι, το 52% δηλώνει λίγο. Αρκετά λέει το 12,2% και πολύ μόλις το 6,1%.