Η αναρχική οργάνωση «Ένοπλη Απάντηση» ανέλαβε την ευθύνη για τον φάκελο βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, που είχε παραλήπτη την πρόεδρο των Εφετών.

Υπενθυμίζουμε ότι ο μηχανισμός είχε μείνει για 10 μέρες στο γραφείο της προέδρου και όπως είχε δηλώσει η η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Μαργαρίτα Στενιώτη υπήρχε μεγάλη περίπτωση να είχαν υπάρξει θύματα.

Με ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου «Indymedia» η «Ένοπλη Απάντηση» αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «οι αποφάσεις που παίρνονται στις αίθουσες των δικαστηρίων και στα γραφεία τους είναι ξεκάθαρα εκδικητικές και απάνθρωπες για τον λαό […] Δικαστές, εισαγγελείς, εφέτες, όλοι μαζί έχουν δημιουργήσει εδώ και χρόνια μια κλειστή ομάδα βασανιστών, φυσικά με τη βοήθεια και συγκάληψη των εκάστοτε κυβερνήσεων».

Η αναρχική ομάδα εκτοξεύει απειλές για τη ζωή της Προέδρου Εφετών, τονίζοντας ότι θα παραμείνει βασικός στόχος της.

«Οι αποφάσεις που έχει πάρει στο παρελθόν, αδιαφορώντας ξεκάθαρα για τις συνέπειες που θα υποστούν οι κρατούμενοι, δε μένουν πάντα αναπάντητες. Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είστε στο απυρόβλητο και θα υπάρχουν οι ανάλογες συνέπειες και για εσάς. Όσο εύκολα έφτασε ο φάκελος – βόμβα στο γραφείο της, τόσο εύκολα μπορούν οι σφαίρες μας να βρουν το στόχο τους. Μπορεί αυτή η προσπάθεια να απέτυχε, αλλά η συγκεκριμένη βασανίστρια θα παραμείνει βασικός στόχος για εμάς, διότι δε θα μείνουν ατιμώρητες οι αποφάσεις της» αναφέρουν.