Οι φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ προχώρησαν και πάλι σε κατάληψη, λίγες μόλις ώρες μετά την επέμβαση της Αστυνομίας.

Όπως είπαν φοιτητές προχώρησαν στην κατάληψη, τουλάχιστον μέχρι αύριο 20/2 οπότε θα συνεδριάσει εκ νέου ο φοιτητικός σύλλογος για να αποφασίσει την περαιτέρω στάση του αναφέρει το grtimes. Να σημειωθεί πως οι φοιτητές προανήγγειλαν κινητοποίηση για τις 11:00 μπροστά από το κτίριο της διοίκησης.

Η Νομική του ΑΠΘ βρίσκεται υπό κατάληψη περίπου δύο εβδομάδες από τους φοιτητές που εναντιώνονται στα «μη κρατικά πανεπιστήμια».

«Τις επόμενες μέρες οι εξετάσεις»

Ο κοσμήτορας της Νομικής, καθηγητής Παναγιώτης Γκλαβίνης σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι η εξεταστική θα πραγματοποιηθεί. «Όπως τόνισε η Συνέλευση των Καθηγητών της Σχολής στις 7/2/2024, η κατάληψη δημοσίων κτιρίων δεν δικαιολογείται ως μορφή διαμαρτυρίας, ούτε νομιμοποιείται με αποφάσεις συνδικαλιστικών οργάνων, φοιτητικών ή άλλων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Καλούμε τώρα όλες τις φοιτήτριες και όλους τους φοιτητές να προσέλθουν μαζικά στη Σχολή τους, να ζωντανέψουν τις εγκαταστάσεις της και να προετοιμάσουν τις εξετάσεις τους, οι οποίες θα διεξαχθούν τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα» καταλήγει ο κοσμήτορας στην ανακοίνωσή του προς τους φοιτητές.