Ριζικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως ετοιμάζει ο Πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης. Αυτό προκύπτει από ερωτηματολόγιο που απέστειλε αιφνιδιαστικά προς τα μέλη του κόμματος.

Ο κ. Κασσελάκης καλεί τα μέλη να απαντήσουν αν επιθυμούν την αλλαγή του ονόματος όσο και του λογότυπου, ενώ τίθεται και ερώτημα αναφορικά με τον προσδιορισμό του κόμματος, δηλαδή αν θα πρέπει να αυτοπροσδιοριστεί ως κεντροαριστερά ή ως αριστερά.

Μάλιστα, τίθενται ερωτήματα αναφορικά με τα κομματικά όργανα: «Πιστεύεται ότι η τωρινή δομή του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποτελεσματική;», «είστε ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση των οργάνων του κόμματος;».

Σε σχετική ανάρτησή του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πως «αν το Σαββατοκύριακο βρείτε λίγο χρόνο, σας παρακαλώ να μπείτε στον iSyriza και να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο που θα βρείτε εδώ. Ζητώ τη γνώμη σας. Γιατί ο νέος κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ θα ανήκει σε εσάς. Θα αλλάξουν πάρα πολλά στον νέο ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινάει με το συνέδριό μας, την επόμενη εβδομάδα».

Φαίνεται πως ο κ. Κασσελάκης, αναμένεται να θέσει τις ερωτήσεις που περιλαμβάνονται στο εν λόγω ερωτηματολόγιο στο επικείμενο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινά την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου.

Πάντως, οι ερωτήσεις αυτές αναδεικνύουν εν πολλοίς την διάθεση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει εκ θεμελίων κόμμα. Τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων σε συνδυασμό με τις δημοσκοπικές μετρήσεις ενόψει και των ευρωεκλογών που δείχνουν το ΣΥΡΙΖΑ αποδυναμωμένο, ωθούν τον κ. Κασσελάκη να πάρει γρήγορες αποφάσεις και να προχωρήσει σε αιφνιδιαστικές ενέργειες με σκοπό να κερδίσει τη μάχη της δεύτερης θέσης.

Ωστόσο, οι αλλαγές που διαφαίνονται πρόκειται να επιβεβαιώσουν πολλούς από τους επικριτές του που τον κατηγορούσαν ότι οδεύει ουσιαστικά στη δημιουργία ενός νέου κόμματος.