5 το πρωί: Πέρασε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων – Κατεβαίνουν Αθήνα οι αγρότες – Βήμα πρόκρισης για τον Ολυμπιακό

Με 176 ψήφους πέρασε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πανηγυρίζει, ωστόσο την ερχόμενη Τρίτη θα δει στο κέντρο της Αθήνας να κατεβαίνουν τα τρακτέρ των αγροτών. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός έκανε βήμα πρόκρισης κόντρα στην Φερεντσβάρος.

1

Ο γάμος ερρίφθη

  • Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο: Νόμος του κράτους είναι πλέον ο γάμος των ομόφυλων αφού το νομοσχέδιο για την «Ισότητα στον πολιτικό γάμο» ψηφίστηκε από 176 βουλευτές, 76 τον καταψήφισαν, 46 απείχαν, ενώ δύο δήλωσαν παρών.
  • Σημαντικές απώλειες για την ΝΔ: Το 1/3 των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασαν την αντίρρησή τους στο νομοσχέδιο Μητσοτάκη, αφού οι 31 απείχαν από την διαδικασία, ενώ 20 καταψήφισαν το νομοσχέδιο. Μεγάλη αποχή σημείωσε και το ΠαΣοΚ.
  • Ολομέτωπη επίθεση Σαμαρά: Την ίδια ώρα ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής προχώρησε σε ολομέτωπη επίθεση κατά της Κυβέρνησης με αφορμή το νομοσχέδιο, αν και η κριτική του επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα της επικαιρότητας. «Ουδέν σχόλιο» η αντίδραση της ΝΔ.
2

Κάθοδο στην Αθήνα την Τρίτη αποφάσισαν οι αγρότες

  • Η απόφαση: Κάθοδο στην Αθήνα την Τρίτη αποφάσισαν οι αγρότες χθες στη Νίκαια της Λάρισας, μετά την πολύωρη πανελλαδική σύσκεψη των επιτροπής των μπλόκων. Στη συνεδρίαση, η πλειοψηφία των αγροτών πρότεινε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας, καθώς θεωρούν ότι το βασικό τους αίτημα, το αφορολόγητο πετρέλαιο, δεν ικανοποιήθηκε.
  • Τα επόμενα βήματα: Μέχρι την Τρίτη οι αγρότες θα παραμείνουν στα μπλόκα, θα προχωρούν σε αποκλεισμούς δρόμων και μετά το συλλαλητήριο στην Αθήνα θα συνεδριάσουν εκ νέου προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.
  • Το μήνυμα: Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας κ. Ρίζος Μαρούδας «αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις, γιατί τα βασικά μας αιτήματα δεν έχουν ικανοποιηθεί. Πιστεύουμε πως μέσω της συνέχισης του αγώνα θα έχουμε απαντήσεις από την Κυβέρνηση.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Στο 3,1% μειώθηκε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο

  • Τα στοιχεία: Οπισθοχώρησε ελαφρά ο ρυθμός ανόδου του πληθωρισμού τον περασμένο Ιανουάριο και διαμορφώθηκε στο 3,1% από 3,5% τον περασμένο Δεκέμβριο και έναντι 7% τον Ιανουάριο 2023
  • Η αιτία: Κύρια αιτία είναι η πτώση των τιμών στην ενέργεια, με χαρακτηριστικό τη μείωση της τιμής στο φυσικό αέριο κατά 60,2%. Στον αντίποδα, συνεχίστηκαν οι ανατιμήσεις στα είδη διατροφής κατά 8,3%, όπου ξεχωρίζουν οι αυξήσεις τιμών σε ελαιόλαδο (67,4%), φρούτα (14,2%) και λαχανικά (14,4%).
  • Η ανάπτυξη: Την ίδια ώρα, κατά 2,2% αυξήθηκε το πραγματικό ΑΕΠ της Ελλάδας το 2023, αντί για την αρχική εκτίμηση του 2,3%, σύμφωνα με τις χειμερινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η οικονομική ανάπτυξη αναμένεται να παραμείνει γενικά σταθερή στο 2,3% το 2024 και το 2025, σε γενικές γραμμές όπως αναμενόταν το φθινόπωρο.
4

Ιδιόχειρα σημειώματα ρίχνουν φως στο τριπλό φονικό στη Γλυφάδα

  • Η εταιρεία: Συνεχίζει τη λειτουργία της η ναυτιλιακή στη Γλυφάδα με τους υπαλλήλους να προσέρχονται κανονικά στην εργασία τους, ακολουθώντας τις εντολές των προϊσταμένων τους. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται ακόμα σε σοκ, ενώ χθες, 15/02, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον καπετάνιο, Ηλία Κουκουλάρη.
  • Τα σημειώματα: Ιδιόχειρα σημειώματα ενός διοικητικού συμβουλίου ανάμεσα στην οικογένεια Καρνέση αποκαλύπτουν την τεταμένη κατάσταση στους κόλπους των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους. Σύμφωνα με αυτά, εάν κάποιος αποχωρήσει από την εταιρεία ή «φύγει» από τη ζωή, οι «κληρονόμοι», τα παιδιά τους δηλαδή, δεν έχουν δικαιώματα πάνω στην εταιρεία και δεν μπορούν να την κληρονομήσουν.
  • Τα ερωτήματα: Απαντήσεις σε τρία κρίσιμα ερωτήματα, καλούνται να βρουν οι αρχές που ερευνούν το τριπλό φονικό. Πρώτον, για ποιο λόγο παρέμενε ενεργή η κάρτα του 76χρονου, εφόσον είχε απολυθεί πριν ένα χρόνο από την εταιρεία. Δεύτερον, τι άλλαξε και διαταράχθηκαν οι πολύ στενές σχέσεις του Αιγυπτίου με την οικογένεια Καρνέση. Τρίτο και βασικό ερώτημα, αν είχε προηγηθεί κάποια ένταση μεταξύ της Μαρίας Καρνέση και του 76χρονου.
5

Βήμα πρόκρισης για τον Ολυμπιακό

  • Προβάδισμα με τον Ελ Καμπί: Με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να ανακατεύει συνεχώς την τράπουλα για να βοηθήσει την ομάδα του από τον πάγκο και τους παίκτες του να τα δίνουν όλα στο κατάμεστο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 της Φερεντσβάρος και πήρε προβάδισμα πρόκρισης με γκολ του Ελ Καμπί στο 83′.
  • Καθάρισαν Μήτογλου και Λεσόρ: Ο Παναθηναϊκός με το δίδυμο των ψηλών του να κάνει σπουδαία δουλειά κάτω από τα δύο καλάθια επικράτησε 79-72 της ΑΕΚ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου στο μπάσκετ.
  • Τολιόπουλος λαμπρός τον οδηγεί: Με απίθανο Τολιόπουλο (24π.) ο Άρης πέτυχε 25 πόντους στα τελευταία έξι λεπτά της τελευταίας περιόδου, επιβλήθηκε 76-74 του ΠΑΟΚ και πέρασε στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, παρότι βρισκόταν πίσω με 15, λίγο πριν τα μισά του τέταρτου δεκαλέπτου.

 

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr