Βαρύς ο απολογισμός της επίθεση που σημειώθηκε στο Κάνσας Σίτι του Μιζούρι όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ στο περιθώριο της εορταστικής παρέλασης για την κατάκτηση του Super Bowl από τους Chiefs.

Μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν ανακοινώσει το θάνατο μίας μητέρας και 22 τραυματισμούς, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters. Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και 11 παιδιά, ηλικίας 6 έως και 15 ετών. Όλοι οι τραυματίες αναμένεται να ανακάμψουν, σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό.

Την ίδια ώρα, σε τρεις συλλήψεις έχει προχωρήσει η αστυνομία για την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε στο Κάνσας.

Ο πυροβολισμός έγινε δυτικά του σταθμού Union, κοντά στο γκαράζ, καθώς οι οπαδοί των Chiefs αποχωρούσαν από την εκδήλωση, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Πυροβολισμοί έπεσαν περιμετρικά του (σιδηροδρομικού σταθμού) Union Station. Παρακαλώ απομακρυνθείτε από την περιοχή», ανακοίνωσε η αστυνομία του Κάνσας Σίτι στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter), διευκρινίζοντας ότι προσπαθεί «ακόμη να προσδιορίσει τον αριθμό των θυμάτων», έλεγε μία από τις πρώτες ανακοινώσεις της αστυνομίας.

Τι λένε οι μάρτυρες

Ο παριστάμενος Arnold Sauther είπε ότι όταν τελείωσε η συγκέντρωση, οι Chiefs πήγαν στο Union Station και οι οπαδοί ακολούθησαν τους παίκτες για να πάρουν αυτόγραφα. «Τότε, ξαφνικά άρχισαν να τρέχουν όλοι, και με όλους αυτούς τους αστυνομικούς να τρέχουν εκεί μέσα ήξερες ότι κάτι συνέβη στον σταθμό», είπε ο ίδιος στο ABC.

Τα θύματα πυροβολισμών διακομίσθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της περιοχής, εκ των οποίων οι οκτώ μεταφέρθηκαν εσπευσμένα με απειλητικά για τη ζωή τους τραύματα.

Μία γυναίκα, μιλώντας κι εκείνη στο ABC, ανέφερε ότι κρύφτηκε μέσα σε ένα ασανσέρ κοντά στον τόπο της επίθεσης και προσευχόταν.

Ποιο είναι το θύμα της επίθεσης

Το βράδυ της Τετάρτης, ο ραδιοφωνικός σταθμός KKFI 90.1 FM επιβεβαίωσε ότι η Lisa Lopez-Galvan, DJ εκεί, σκοτώθηκε στο περιστατικό.

«Με θλίψη ενημερώσαμε την κοινότητά μας ότι η DJ του KKFI Lisa Lopez, ραδιοφωνική παραγωγός του Taste of Tejano έχασε τη ζωή της σήμερα στα πυρά στο ράλι των Αρχηγών του KC. Οι  προσευχές μας είναι με την οικογένειά της. Ενθαρρύνουμε όποιον νομίζει ότι είδε κάτι, να απευθυνθεί στις Αρχές», αναφέρει η ανακοίνωση του σταθμού.

«Αυτή η παράλογη πράξη πήρε ένα αγαπητό άτομο από την οικογένειά της και την κοινότητα του σταθμού ΚΚ», κατέληξε η ανακοίνωση του σταθμού.

Η Lisa Lopez-Galvan ήταν μητέρα δύο παιδιών, όπως αναφέρει το People. Ενώ, τα δημοσιεύματα εξηγούν, ότι έχασε τη ζωή της, κατά τη διάρκεια χειρουργείου μετά από πυροβολισμό που δέχτηκε στην κοιλιακή χώρα.