Οποία έκπληξις. Κανένας δεν θα το περίμενε κι όμως συνέβη. Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, με 6,6 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram, επιτέθηκε στη Μισέλ Ομπάμα εν είδει χιούμορ.

Ο γιος του Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε μια φωτογραφία του πρώην παίκτη των Pittsburgh Steelers, Λεβόν Κίρκλαντ με αφορμή το Super Bowl. Καλά μέχρι εδώ. Τη φωτογραφία συνόδευσε με το εξής σχόλιο: «βρήκα αυτή τη σπάνια κάρτα rookie της Μισέλ Ομπάμα».

Η ρατσιστική επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ στη Μισέλ Ομπάμα

Και συνέχισε προσθέτοντας και λεζάντα, για την περίπτωση που κάποιος δεν είχε καταλάβει ότι η πρόθεσή του ήταν ξεκάθαρα ρατσιστική και μισογυνίστικη. «Λίγη νοσταλγία για το Super Bowl. Μου λένε ότι πρόκειται για αστείο κι ως τέτοιο να το αντιμετωπίσετε. Αν και προσωπικά δεν είμαι 100% σίγουρος».

Δεν είναι σίγουρος ότι πρόκειται για αστείο; Ή συνεχίζει με έμμεσο τρόπο τη διατήρηση της φήμης ότι η Μισέλ Ομπάμα είναι τρανς γυναίκα, ακολουθώντας το παράδειγμα του πατέρα του ο οποίος είναι λάτρης των θεωριών συνωμοσίας;

Δεν είμαι σίγουρη 100% ούτε κι εγώ αφού η τακτική «χτύπημα κάτω από τη μέση» είναι συνήθης στον κύκλο των Τραμπ.
Οι αντιδράσεις για την ανάρτηση του Τραμπ Τζούνιορ ήταν σφοδρές. «Τρελά επίπεδα ρατσιστικού μισογυνισμού», έγραψε στα social media ο δημοσιογράφος Άαρον Ρούπαρ.

«Αηδιαστικά χυδαία συμπεριφορά»

Τα σχόλια που ακολούθησαν επιβεβαίωσαν πως όχι μόνο αστεία δεν ήταν η αναφορά του, αλλά και ότι το επίπεδο της προσωπικής εμπάθειας παραμένει υψηλό. Και πώς να μην, αφού οι φωνές που ζητούν τη Μισέλ Ομπάμα ως υποψήφια απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, όλο και πληθαίνουν.

«Τόσο χαμηλά», «Αηδιαστικά χυδαία συμπεριφορά», «Αυτό λέει απολύτως τα πάντα για τον τύπο του ανθρώπου που είσαι. Τουλάχιστον το έχεις ξεκαθαρίσει», «Η Μισέλ Ομπάμα είναι καλύτερος άνθρωπος από ό,τι θα ονειρευόταν ποτέ οποιοσδήποτε Τραμπ να είναι», «Φαντάσου να είσαι σαράντα, να έχεις τα πάντα στη ζωή σου, να είσαι γιος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και να δημοσιεύεις μια ρατσιστική, σεξιστική και εξευτελιστική βλακεία σαν αυτή. Θα ντρεπόμουν για τον εαυτό και η οικογένεια και οι φίλοι μου θα ντρέπονταν για ‘μενα».

Αυτά είναι κάποια από τα σχόλιο που έγραψαν οι χρήστες, βλέποντας τη δημοσίευση, αλλά και τη λεκτική γαρνιτούρα, του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ.

«Είμαι ένας σκληροπυρηνικός Ρεπουμπλικάνος, αλλά εσύ κάνεις κακό στο κόμμα μας», έγραψε ένας άλλος, ενώ είναι ξεκάθαρο πως ο Τραμπ Τζούνιορ έχει βλέψεις πολιτικές εδώ και αρκετό καιρό.

Η αντιπάθεια της οικογένειας Τραμπ (πατέρα και συνονόματου γιου για την ακρίβεια) δεν αποτελεί μυστικό. Οι επιθέσεις προς τη Μισέλ Ομπάμα είναι πάγια επικοινωνιακή τακτική, με την ίδια να μην διστάζει να εκφράσει δημόσια την άποψή της για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Μισέλ Ομπάμα: «Μπροστά στα ψέματα του Τραμπ ακόμα και οι λογικοί μπορεί να φοβηθούν»

Το 2020 με παρέμβασή της στο συνέδριο των Δημοκρατικών, η Μισέλ Ομπάμα είχε κατακεραυνώσει τον Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον «λάθος πρόεδρο για τη χώρα».

«Όποτε στρέφουμε το βλέμμα μας σε αυτόν τον Λευκό Οίκο περιμένοντας να αναλάβει ηγετικό ρόλο, να μας καταπραΰνει, να μας δώσει μια αίσθηση σταθερότητας, αυτό που παίρνουμε αντ’ αυτών είναι χάος, διχασμό, πλήρη και απόλυτη έλλειψη συναισθηματικής ταύτισης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο λάθος πρόεδρος για τη χώρα μας. (…) Δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Δεν μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δεν μπορεί απλά να είναι αυτός που χρειαζόμαστε να είναι», είχε αναφέρει τότε.

Την ίδια χρονιά, έναν μήνα πριν τις προεδρικές εκλογές, η Μισέλ Ομπάμα βγήκε με χαρτιά ανοιχτά. «Αυτό που ο πρόεδρος κάνει είναι ξεκάθαρα λάθος, είναι ηθικά λάθος και ναι, είναι ρατσιστικό.

Μπροστά στα ψέματα του Τραμπ και τις τρελές θεωρίες συνωμοσίας που επαναλαμβάνει ξανά και ξανά ακόμα και οι λογικοί άνθρωποι μπορεί να φοβηθούν», έλεγε τότε η Μισέλ Ομπάμα.

«Ρατσισμός, φόβος, διχασμός. Πρόκειται για ισχυρά όπλα και μπορούν να καταστρέψουν ένα έθνος, εάν δεν τους επιτεθούμε κατά μέτωπο», συμπλήρωνε.

Τέσσερα χρόνια μετά, τα λόγια της Μισέλ Ομπάμα παραμένουν επίκαιρα, με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ να την επιβεβαιώνει «πανηγυρικά».