Εισήχθη σήμερα 14/2 στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση το νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφύλων ζευγαριών και ήδη κατατέθηκαν τρεις ενστάσεις αντυσυνταγματικότητας (Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Νίκη) και ένα αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος σε δήλωσή του ζήτησε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία σύμφωνα με το orthodoxianewsagency.

«Η χώρα μας είναι μια δημοκρατική χώρα μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και στα παγκόσμια φόρα. Μάλιστα, ο ελληνικός λαός είναι δημοκρατικός και δίδαξε τη δημοκρατία από αρχαιοτάτων χρόνων. Καλό θα ήταν, λοιπόν, στην πλήρη ελεύθερη έκφραση της Δημοκρατίας που εμφορείται το ελληνικό κοινοβούλιο, η συγκεκριμένη ψηφοφορία να είναι ονομαστική. Με αυτόν τον τρόπο και τη δημοκρατία διασφαλίζουμε και τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού, κατά τον καλύτερο τρόπο» δήλωσε στον Σταθμό της Εκκλησίας 89,5.

Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε να διατεθούν έως και δύο ημέρες, για τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου.

Τις προηγούμενες ημέρες, κατά την επεξεργασία του σχεδίου νόμου στις επιτροπές της Βουλής, «ναι», επί της αρχής δήλωσαν οι εισηγητές της Νέας Δημοκρατία, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας. Κατά του νομοσχεδίου το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση, η Νίκη και οι Σπαρτιάτες.