Με τον ηγούμενο Εφραίμ της Μονής Βατοπαιδίου επικοινώνησε μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο ο Βασιλιάς Κάρολος.

«Μετά τον καρκίνο, επικοινώνησε μαζί μου πιστεύω ότι θα το ξεπεράσει», δήλωσε ο γέροντας Εφραίμ για τον Βασιλιά της Αγγλίας.

Ο Κάρολος επισκέφθηκε την Ελλάδα για πρώτη φορά το 1998. Ο τότε πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε τη Μονή Βατοπαιδίου, όπου συναντήθηκε με τον ηγούμενο Εφραίμ.

Σχέση ζωής με το Άγιο Όρος

Ο Κάρολος έχει μια σχέση ζωής με το Άγιο Όρος, όπου έχει βρεθεί πολλές φορές, σε μη ανακοινωμένες επισκέψεις, ενώ ευρέως γνωστές είναι οι σχέσεις του με τη Μονή Βατοπεδίου.

Σύμφωνα με όσα είπε ο γέροντας Εφραίμ, ο Βασιλιάς Κάρολος έχει επισκεφθεί το Βατοπέδι οκτώ φορές και από τότε έχουν κρατήσει επαφές.

Όταν διαμένει στο Άγιο Όρος περνάει τις ώρες του σε κελί 30 τ.μ., το οποίο έχει κρεβάτι, εικόνες, μια Καινή Διαθήκη και μια απλωταριά.

Η μόνη πολυτέλεια είναι ότι διαθέτει το δικό του μπάνιο. Το πρόγραμμά του, φυσικά, είναι το ίδιο με τον μοναχών. Ξύπνημα τα χαράματα, θεία λειτουργία, θρησκευτικές και φιλοσοφικές συζητήσεις με μοναχούς.

Στο παρελθόν, μάλιστα, κάποιοι έχουν ισχυριστεί πως ο Κάρολος στο Άγιο Όρος δείχνει το ταλέντο του στη ζωγραφική, φιλοτεχνώντας μάλιστα αρκετά έργα για τους μοναχούς.

Επέστρεψε στο Λονδίνο για θεραπείες

Την ίδια ώρα, ο Κάρολος επέστρεψε σήμερα Τρίτη στο Λονδίνο μαζί με την σύζυγό του Καμίλα, για τη δεύτερη φάση των θεραπειών του.

Ο Βρετανός μονάρχης μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Μπάκιγχαμ από την εξοχική κατοικία της οικογένειας του στο Σάντρινγκχαμ και από εκεί οδικώς στο «Κλάρενς Χάους».

Δημοσιογράφοι και πολίτες περίμεναν το βασιλικό ζεύγος που κατά την έξοδό του χαιρέτισε τους συγκεντρωμένους. Ο βασιλιάς φορούσε γκρι κοστούμι και γραβάτα ενώ στο πλάι του η Καμίλα ήταν ντυμένη με ένα αδιάβροχο παλτό.