Η Εθνική Πόλο Ανδρών ξεκίνησε ιδανικά και με όπλο την άμυνα ξέφυγε με 3-1 στην πρώτη περίοδο βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση στους «4» του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ντόχα.

Στα μέσα του δεύτερου οκτάλεπτου, όμως, η αποβολή του Αργυρόπουλου και το πέναλτι για τους Ιταλούς άλλαξε την ισορροπία επιτρέποντας την ανατροπή στο σκορ (5-4). Η Εθνική εμφανώς επηρεασμένη από την τετράλεπτη αποβολή και το παίκτη λιγότερο είχε ένα παθητικό ρόλο μέχρι και την λήξη του ημιχρόνου με το σκορ να κλίνει στο 6-5 για την Ιταλία.

Στο δεύτερο μέρος και με την αριθμητική ισορροπία να έχει επανέλθει η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου έδειξε χαρακτήρα νικητή και έφερε το πιχνίδι στα ίσια (8-8) με την λήξη του τρίτου οκταλέπτου. Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο η εξαιρετική παρουσία του Ζερβεδά κάτω από τα δοκάρια και τα εύστοχα πέναλτι του Γενηδουνιά, η Εθνική προσπέρασε με 10-8 με τους Ιταλούς να βρίσκουν γρήγορα τις απαντήσεις κάνοντας το 10-10, 1:42 για την λήξη.

Στον χρόνο που απέμεινε στο ρολόι, η Εθνική σπατάλησε τις κατοχές της και με ένα τέρμα των Ιταλών έγινε το 11-10 που αφήνει την Ελλάδα εκτός τετράδας.

Επόμενος αγώνας αυτός απέναντι στο Μαυροβούνιο για τις θέσεις 5-8, του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ντόχα.

Οι συνθέσεις

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Αργυρόπουλος, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος, Καλογερόπουλος, Παπανικολάου.

Ιταλία (Καμπάνια): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο, Νταμόντε, Φοντέλι, Ρεντζούτο, Ετσενίκε, Πρεσιούτι, Μπρούνι, Ντι Σόμα, Βελότο, Νικόζια, Κοντέμι, Ιόκι Γκράτα.