Τα κίνητρα τα οποία «όπλισαν» το χέρι του 76χρονου Αιγύπτιου, που εισέβαλε στην ναυτιλιακή εταιρεία Eurpean Navigation, σκοτώνοντας τρία άτομα μεταξύ των οποίων και την Μαρία Καρνέση, ερευνά το Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ, καθώς μόνο ο λόγος της απόλυσης φαίνεται να μην πείθει τις Αρχές.

Ο 76χρονος  που ήταν για 36 χρόνια δίπλα στην οικογένεια των εφοπλιστών ως ο «έμπιστος άνθρωπος», σκότωσε τα τρία θύματά του, την εφοπλίστρια Μαρία Καρνέση, τον Αντώνη Βλασσάκη, διευθύνων σύμβουλο της εταιρεία και τον υπάλληλο λογιστηρίου Ηλία Κουκουλάρη, με μια καραμπίνα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης, εκτός από την καραμπίνα, είχε μαζί του και ένα περίστροφο. Και τα δύο αυτά όπλα αξιολογούνται ως παλιά, κειμήλια, και πιθανολογείται ότι βρίσκονταν σε κάποιο από τα ακίνητα της οικογένειας στα οποία ο δράστης είχε πρόσβαση.

Σημειώνεται ότι ο 76χρονος είχε επιστρέψει στην Αθήνα από τους Πεταλιούς στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, διέμενε άγνωστου που και εχθές το πρωί μετέβη στη ναυτιλιακή σκορπώντας τον θάνατο.

Τα χρήματα στον λογαριασμό του

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», μίλησε στο εκπομπή LIVE NEWS για την υπόθεση.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη, σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των θυμάτων, ο δράστης είχε λογαριασμό στη City Bank στην Ελβετία μαζί με τη αδελφή του. Σε αυτόν τον λογαριασμό έχουν μπει 1.5 εκατ. ευρώ ενώ αυτή τη στιγμή έχει μόνο 1.500 ευρώ.

Στη συγκεκριμένη τράπεζα υπήρξαν εταιρικοί λογαριασμοί των ναυτιλιακών επιχειρήσεων της οικογένεια Καρνέση.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει 500.000 ευρώ σε ελληνική τράπεζα. Σε αυτά είχαν ενταχτεί τα 50.000 ευρώ αποζημίωσης από την απόλυση.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος προχώρησε και σε μία ακόμη αποκάλυψη για το σπίτι που έμενε ο δράστης και το οποίο του είχε παραχωρηθεί από την οικογένεια Καρνέση. Αυτό το σπίτι σύμφωνα με παραστατικά στοιχεία από το κτηματολόγιο ανήκει στο Σπύρο Καρνέζη.

Ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει

O 76χρονος ήταν αποφασισμένος να τους σκοτώσει για να εκδικηθεί, καθώς τον είχαν απολύσει.

Τα θύματά του απροστάτευτα στις εγκαταστάσεις της ναυτιλιακής στην Γλυφάδα, χωρίς να έχουν περιθώρια διαφυγής κι άμυνας, με τους 25 περίπου υπαλλήλους να προσπαθούν να σώσουν τις ζωές τους και να τρέχουν αλλόφρονες να βρουν εξόδους από την εταιρεία και τον ίδιο να βάφει τα χέρια του με αίμα και στη συνέχεια να στρέφει την καραμπίνα προς το μέρος του και να πατάει την σκανδάλη.

Το όνομα του Αντέλ ελ Μπουράι, αλλά ήταν γνωστός ως ο «Άρης» της εταιρείας.

Οι πληροφορίες που έρχονται στο φως, δείχνουν πώς το μυαλό του Αιγύπτιου δράστη θόλωσε και πώς το μίσος του έγινε άσβεστο το τελευταίο διάστημα.

Εργαζόταν για πάνω από 36 χρόνια για την οικογένεια Καρνέση. Ήταν επιστάτης στο σπίτι τους στους Πεταλιούς κι θέλησε να εκδικηθεί επειδή τον απέλυσαν. Με απόλυτη ψυχραιμία, αναζητούσε μόνο εκείνους κανέναν άλλον.