Την άρνησή του να υπογράψει την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών», επικαλούμενος την ποιότητα της διερμηνείας, γνωστοποίησε με επιστολή του ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train, Μαουρίτσιο Καποτόρτο.

Όπως ανέφερε στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, ο πρόεδρος της επιτροπής Δ. Μαρκόπουλος, «τέτοιου είδους ενέργειες εκ μέρους του κ. Καποτόρτο, δυσχεραίνουν ξεκάθαρα το έργο της επιτροπής μας και ενδεχομένως υποκρύπτουν κάποιου είδους σκοπιμότητα, ενδεχομένως να λειτουργούν και παρελκυστικά».

Μετά, δε, από σχετική πρότασή του, η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από τους δύο διερμηνείς, που ανέλαβαν την μετάφραση, να υπογράψουν τα σχετικά πρακτικά, και αν χρειαστεί να ξανακούσουν το ηχητικό υλικό των εν λόγω συνεδριάσεων.

Κατέθεσε σήμερα ο Κώστας Καραμανλής

Εντάσεις, αντεγκλήσεις και χαρακτηρισμούς είχε η κατάθεση του Κώστα Καραμανλή στην εξεταστική που διερευνά τα αίτια της τραγωδίας, με τον πρώην υπουργό Μεταφορών να αποφεύγει να απαντήσει στις περισσότερες ερωτήσεις των βουλευτών.

«Δεν κρύφτηκα ποτέ δεν έπαιξα θέατρο και ούτε σκοπεύω να το κάνω τώρα. Ναι στην αλήθεια όχι όμως στην πολιτική καπηλεία. Η απάνθρωπη εκμετάλλευση ανθρώπινου πόνου δεν μπορεί κατά την άποψή μου να έχει θέση σε αυτήν την αίθουσα», σημείωσε ο Κώστας Καραμανλής.

Οι τόνοι ανέβηκαν κατακόρυφα με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταλογίζει ευθύνες στον κ. Καραμανλή ότι δεν θέσπισε ως όφειλε εθνικούς κανόνες για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.