Η γνωστοποίηση και μόνο της συμμετοχής του στο πολυσυζητημένο πάνελ εφημερίδας κατέστη αρκετή προκειμένου ο Διονύσης Τεμπονέρας να χαρακτηριστεί από «ηχορύπανση» μέχρι και «Δούρειος Ίππος» εντός ΣΥΡΙΖΑ. Του γνωστού εργατολόγου και μέλους της Πολιτικής Γραμματείας τού χρεώνεται έλλειψη νομιμοποίησης και μονομερείς ενέργειες που στόχο έχουν να διαφημίσουν τον εαυτό του περισσότερο από το ίδιο το κόμμα.

Ο κ. Τεμπονέρας δεν ισχυρίστηκε κάτι περισσότερο από το αυτονόητο στη διαρροή που προέκυψε από το περιβάλλον του. Ότι ποτέ, δηλαδή, δεν χρειαζόταν άδεια για να παραβρεθεί κάποιο στέλεχος σε μια δημόσια πολιτική κουβέντα με όποιο περιεχόμενο.

«Μακριά από μικρόκομματικες περιχαρακώσεις»

Ούτως ή άλλως κατά τον επικεφαλής του Δικτύου Εναλλακτικής Κοινωνικής Αριστεράς, «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το σπίτι μας» και γι’ αυτό «ποτέ δεν επιδοκιμάσαμε διασπαστικές κινήσεις».

Απλώς και μόνο με αποδοχή της πρόσκλησης να παραβρεθεί στην εκδήλωση της Εφημερίδας των Συντακτών, το απόγευμα της Τρίτης, «ανταποκρινόμαστε συλλογικά στο αίτημα της κοινωνίας για συμπόρευση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει».

«Είναι πλέον στο DNA των δημοκρατικών ανθρώπων κατά συνέπεια και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να επιδιώκουν συνδέσεις και υπερβάσεις, ενωτικές πρωτοβουλίες με στόχο να φανεί φως στον ορίζοντα, με δρομολόγηση κυβερνητικής διεξόδου» υπογραμμίστηκε επίσης από το περιβάλλον του Διονύση Τεμπονέρα, καθώς απώτερος στόχος όλων των δυνάμεων, «μακριά από μικρόκομματικες περιχαρακώσεις και εσωστρέφειες», θα πρέπει να είναι η «μεγάλη ανατροπή απέναντι στη έργα και της ημέρες της κυβέρνησης της Δεξιάς».

Με ή χωρίς τον Κασσελάκη αρχηγό, αλήθεια είναι πώς δεν διευκρινίστηκε, δεδομένου ότι και ο Διονύσης Τεμπονέρας έχει θέσει τη δεύτερη θέση στις Ευρωεκλογές ως βασική προϋπόθεση για το πολιτικό μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.