Καμένος μέσα στο αυτοκίνητό του βρέθηκε χθες (7/2) στη Μάνδρα ο 59χρονος επιχειρηματίας -έμπορος κρεάτων- Χρήστος Γιαλιάς, ο οποίος δολοφονήθηκε περίπου 200 μέτρα από το σπίτι του.

Οι δράστες, που επέβαιναν σε μηχανή, τον πλησίασαν και τον γάζωσαν πυροβολώντας τον τουλάχιστον 15 φορές. Στη συνέχεια οι δράστες κατέβηκαν από τη μοτοσικλέτα, πέταξαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου του θύματος το καλάσνικοφ και έβαλαν φωτιά στο όχημα με αποτέλεσμα να τον απανθρακώσουν.

Οι δράστες διέφυγαν και λίγο αργότερα βρέθηκε καμένη στην Πάχη Μεγάρων μια μηχανή, με τις Αρχές να εξετάζουν αν πρόκειται για τη μηχανή των δραστών που δολοφόνησαν τον 59χρονο.

Η δολοφονία της πρώην συζύγου

Αξιωματικοί της Ασφάλειας αναφέρουν ότι έχουν χαθεί πολύτιμα στοιχεία στην υπόθεση καθώς η Πυροσβεστική έριξε πολύ νερό προκειμένου να κατασβέσει τη φωτιά στο φλεγόμενο όχημα.

Σημειώνεται ότι η πρώην σύζυγος του επιχειρηματία είχε δολοφονηθεί το 2018 από δυο αδέρφια. Οι δράστες της είχαν στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι της, στη Μάνδρα και τη σκότωσαν προκειμένου να τη ληστέψουν. Στη συνέχεια η υπόθεση εξιχνιάστηκε, συνελήφθησαν οι δράστες και έχουν οδηγηθεί στη φυλακή. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να συνδέονται οι δύο υποθέσεις.

Η ΕΡΤ εξασφάλισε βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει το αμάξι, στο οποίο βρέθηκε απανθρακωμένος ο επιχειρηματίας, να είναι τυλιγμένο στις φλόγες.

Καλλιακμάνης: «Ήταν ενέδρα θανάτου»

Ενέδρα θανάτου χαρακτήρισε τη δολοφονία του Χρήστου Γιαλιά ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπάλληλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Το έχουμε ξαναδεί αυτό και με την περίπτωση του Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο, ότι τον σκότωσαν την ημέρα που δεν είχε μαζί του ασφάλεια. Ήταν ενέδρα θανάτου. Το ζήτημα είναι αν του ‘ρίξαν όταν ήταν εν κινήσει, αν τον σταμάτησαν βάζοντάς του μπροστά ένα εμπόδιο και μετά του έριξαν, γιατί εκεί στο σημείο δεν υπάρχει κάμερα. Είναι ένας επιχειρηματίας ο οποίος στο παρελθόν είχε τρεις ομάδες ποδοσφαιρικές, ακούγονται πολλά για τοκογλυφίες. Είχε ποινικό παρελθόν με διάφορα πράγματα, διακίνηση μεταναστών, κάτι περίεργα πράγματα» είπε μιλώντας στο Mega.

«Είχε απασχολήσει για διακίνηση όπλων, αλλά αυτήν την στιγμή ήταν καθαρός. Είχε διάφορους αποθηκευτικούς χώρους, εταιρίες με φορτοεκφορτώσεις, ασχολούνταν με το εμπόριο κρεάτων. Προσπαθούν να δουν αν ήταν κάποια προσωπική του διαφορά ή αν είναι άλλη μία εκτέλεση της νύχτας. Όπως έγινε με καλάσνικοφ, με αυτόν τον τρόπο, αν είναι το ίδιο όπλο που τον σκότωσαν με αυτό που το πετάξαν μέσα για να καεί. Πιο πολύ παραπέμπει σε νύχτα».

«Είναι περίεργη υπόθεση»

Για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του 59χρονου το 2018 ο κ. Καλλιακμάνης είπε: «Είχε απασχολήσει, λέγανε διάφορα. Το 2018 είχαν δολοφονήσει την πρώην σύζυγό του έξω από το σπίτι της όταν γύρναγε από το καζίνο. Τότε είπαν ότι είναι ληστεία, δεν υπήρξε κάτι άλλο. Είναι περίεργη υπόθεση. Λέγανε πολλά για τη γυναίκα του. Μπορεί να συνδέονται οι δύο υποθέσεις γιατί οι ληστές και δολοφόνοι της γυναίκας του, δεν πιάστηκαν ποτέ».

«[…] Από ό,τι φαίνεται, το όπλο που βρέθηκε μέσα ήταν το όπλο της δολοφονίας. 15 σφαίρες είναι μία γεμιστήρα. Αυτά τα πιστόλια και τα όπλα των εκτελεστών είναι είτε πληρωμένα (…) από έξω και κάποιες φορές είναι ντόπιοι. Θα το δούμε, είναι νωρίς, γίνεται μια μεγάλη έρευνα, προσπαθούν να βρουν στοιχεία από κάμερες και ό,τι στοιχείο υπάρχει εκεί κοντά. Να δούμε αν συνδέεται με άλλες δολοφονίες που έγιναν πρόσφατα», καταλήγει.