Τις προκριματικές εκλογές επιλέγει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη των υποψήφιων ευρωβουλευτών του. Μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων και διαρροές από κεντρικά στελέχη που δεν ανήκουν στην ηγετική ομάδα, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης το ξανασκέφτεται, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εμφανίστηκε σήμερα Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, και επέμεινε στην αρχική του σκέψη, την οποία είχε μοιραστεί με τους δημοσιογράφους παραμονές των Χριστουγέννων σε μια χαλαρή συνάντηση για ποτό και ανταλλαγή ευχών.

Μικρή επανάσταση οι προκριματικές

Ο Στ. Κασσελάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιχείρησε να σταματήσει τις διάφορες συζητήσεις ότι είναι λάθος το κόμμα να μπει σε μια τέτοια διαδικασία, ψηφοφορίας από τη βάση που θα προκαλέσει αναπόφευκτα έριδες και συγκρούσεις για τα πρόσωπα που θα τοποθετηθούν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, αναφέρεται σε μικρή επανάσταση για τον ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές θα τους αποφασίσει η κοινωνία και όχι τα κλειστά κομματικά γραφεία.

Στο πλαίσιο αυτό ζητά από όσες και όσους θέλουν να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές να υποβάλλουν αίτηση στο iSyriza και μετά τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν και θα αναδείξουν τους υποψήφιους του κόμματος για την Ευρωβουλή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι για πρώτη φορά σε ελληνικό κόμμα, «μπορείς να πάρεις το αύριο στα χέρια σου, χωρίς κονέ, αδιαμεσολάβητα, μπαίνεις στην πρώτη γραμμή» και θεωρεί πως πρόκειται για τομή για την ελληνική Δημοκρατία.

Παράλληλα δηλώνει περήφανος που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται το πρώτο κόμμα που υιοθετεί μια τέτοια διαδικασία καθώς κατά τον ίδιο ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπει τις ευρωεκλογές 2024 από στοίχημα των κομμάτων σε στοίχημα της κοινωνίας.

Τα πέντε «γιατί» των Ευρωεκλογών

«Γίνε κομμάτι της μεγάλης μάχης της ευρωπαϊκής Προόδου απέναντι στην ευρωπαϊκή συντήρηση» αναφέρει ο Στ. Κασσελάκης και δίνει και το στίγμα του ενόψει των ευρωεκλογών ως εξής με τα πέντε «γιατί»

-Γιατί ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη σημαίνει κοινωνικό κράτος και φορολόγηση των πλουσίων, κόντρα στη Δεξιά των ελίτ

-Γιατί ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη σημαίνει το τέλος της δογματικής λιτότητας κόντρα στη Δεξιά της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας

-Γιατί ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη σημαίνει Δημοκρατία και κράτος Δικαίου κόντρα στη Δεξιά των παράνομων παρακολουθήσεων.

-Γιατί ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη σημαίνει εργασιακά δικαιώματα κόντρα στη Δεξιά της εργασιακής ζούγκλας-

Γιατί ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη σημαίνει ανθρώπινα δικαιώματα και αλληλεγγύη κόντρα στη Δεξιά του φόβου και της μισαλλοδοξίας.