Πολύ καλός θα είναι και σήμερα 7/2 ο καιρός, με την ηλιοφάνεια να επικρατεί στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα και μάλιστα με υψηλές θερμοκρασίες. Ο υδράργυρος θα φτάσει κατά τόπους σήμερα στους 23 βαθμούς.

Στην Αττική ηλιοφάνεια με αραιές συννεφιές και το θερμόμετρο στους 22 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη καλές καιρικές συνθήκες και ο υδράργυρος στους 20 βαθμούς.

Από την Κυριακή 11/2 όμως -και κυρίως τη Δευτέρα- ο καιρός θα χαλάσει με βροχές αρχικά από τα δυτικά και μέσα στη μέρα η κακοκαιρία θα μετατοπίζεται στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα πέσει. «Επιτέλους θα έχουμε και αρκετές βροχές» είπε στην πρόβλεψή του στο OPEN ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο

Σάββατο 10-02-2024

Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα και από τα δυτικά θα πυκνώσουν και μόνο στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 11-02-2024

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ.μ Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.