Ανοιξιάτικος καιρό φέρνει τις επόμενες ημέρες ο «Ωμέγα Εμποδιστής» μετά τη χειμωνιάτικη εισβολή, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη.

«Αν εξαιρέσουμε μια χειμωνιάτικη παρένθεση του καιρού αύριο Σάββατο, οι επόμενες ημέρες και μέχρι τα μέσα περίπου της άλλης εβδομάδας θα χαρακτηρίζονται γενικά από ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες», αναφέρει σε νέα ανάρτησή του ο μετεωρολόγος.

Ειδικότερα, το σύντομο χειμωνιάτικο σκηνικό αύριο Σάββατο θα απασχολήσει τα ανατολικά τμήματα της χώρας καθώς και τη βόρεια Κρήτη, με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά και προς τα βορειοανατολικά και λίγο πιο χαμηλά, μικρή πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και ισχυρούς βοριάδες, σημειώνει ο ίδιος και προσθέτει ότι από τις αρχές της εβδομάδας ο καιρός θα είναι άκρως ανοιξιάτικος.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη εχθές Πέμπτη, αιτία για την ανοιξιάτικη εισβολή θα είναι ο Ωμέγα Εμποδιστής. Στη σημερινή ανάρτησή του ο μετεωρολόγος αναφέρεται σε αυτό το φαινόμενο και μέσα από 7 ερωτοαπαντήσεις εξηγεί τι είναι, πώς θα επηρεάσει την χώρα μας και γιατί ονομάστηκε έτσι.

Δείτε ολόκληρη την ανάρτησή του