Οι σχέσεις μας με τον αραβικές χώρες ήταν και παραμένουν καλές. Τόσο καλές που τους δανείζουμε κιόλας. Όχι φυσικά χρήματα, αλλά οπλικά συστήματα.

Όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, εδώ και μερικές ημέρες 4 μαχητικά F-16 block-50 της Πολεμικής Αεροπορίας (από τη βάση Αγχιάλου) βρίσκονται στη Σαουδική Αραβία (μαζί με τα πληρώματα και τους τεχνικού), μετέχοντας σε ασκήσεις με σύγχρονα μαχητικά, όπως F-15, Mirage, Rafale, Eurofighters, F-16 block-60 της Σαουδικής Αραβίας των Εμιράτων, της Γαλλίας, του Πακιστάν, του Ομάν, της Γερμανίας και άλλων χωρών.

Οι Αμερικανοί συμμετέχουν εφέτος με firefighters, security and logisticians για υποστήριξη της άσκησης. Οι Έλληνες πιλότοι ξεχωρίζουν για τον επαγγελματισμό και για την εκπαίδευσή τους, αφού χρόνια τώρα εκπαιδεύονται σε αναγνωρίσεις, αναχαιτίσεις και σε εικονικές αερομαχίες.

Μαζί με τους πιλότους και τους τεχνικούς θα πρέπει να προσθέσετε και περίπου 120 στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας που χειρίζονται το αντιεροπορικό- αντιπυραυλικό σύστημα Patriot, το οποίο έχουμε δανείσει στην Σαουδική Αραβία για να προστατεύει τις πετρελαιοπηγές της από τις πυραυλικές επιθέσεις των Χούθι.