Η Ευαγγελία Πλατανιώτη, λίγες ώρες μόνο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Ντόχα, οδεύει για δεύτερη σημαντική διάκριση.

Το πρωί της Κυριακής 4/2 η αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης προκρίθηκε και στον τελικό του Ελεύθερου Σόλο με τη δεύτερη καλύτερη βαθμολογία των προκριματικών.

Το πρόγραμμά της Ευαγγελίας Πλατανιώτη είχε βαθμό δυσκολίας 44.2000 και κατάφερε να συγκεντρώσει 88.0500 στην καλλιτεχνική εντύπωση και 165.6853 στην εκτέλεση, για να φτάσει στο σύνολο τους 253.7353 βαθμούς.

Η Βασιλική Αλεξανδρή, για την Αυστρία, κατάφερε να συγκεντρώσει την καλύτερη βαθμολογία των προκριματικών, 253.8625 βαθμούς, δηλαδή μόλις 0,1272 του βαθμού πιάνω από την Ευαγγελία. Η Ζακλίν Σιμονό (Καναδάς) ήταν τρίτη με 248.9189. Ο τελικός του Ελεύθερου Σόλο πρόκειται να διεξαχθεί την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου στις 19:00.

Σήμερα στις 13:00 αγωνίζεται η Εθνική μας ομάδα στον τελικό του Acrobatic.

Οι δηλώσεις της μετά την κατάκτηση του χρυσού

«Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το συναίσθημα, είναι κάτι μαγικό, είμαι πολύ συγκινημένη» είπε στην ΕΡΤ. «Είχα σκοπό να αποσυρθώ πέρσι από το σόλο. Για να είμαι ειλικρινής πέρσι ήταν σκοπός μου να ήταν η τελευταία μου συμμετοχή. Δυστυχώς είχα πολύ ελλιπή προετοιμασία, γνώριζα τις δυνατότητές μου για αυτό και πείσμωσα και είπα θα συνεχίσω μέχρι τη Ντόχα. Τεράστια ευχαριστώ στις προπονήτριες μου» ανέφερε.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ) η Ευαγγελία Πλατανιώτη «έφτασε στον Θεό» και «η γαλανόλευκη στον υψηλότερο ιστό».

Η συγκίνηση της οικογένειας

O πατέρας της Ευαγγελίας Πλατανιώτη, η αδερφή της Κατερίνα και ο παππούς της Αντώνης, μίλησαν συγκινημένοι στην ΕΡΤ για το κορίτσι με καταγωγή από τον Πλάτανο Oρεινής Ναυπακτίας, που από επτά χρονών δεν έπαψε να παλεύει για το νερό και τον χορό, δύο αγάπες που συνδύασε κάνοντας υπερήφανη την οικογένεια και τη χώρα.

«Μας έχει πάει σε άλλο επίπεδο, νιώθουμε πολύ χαρά. Έχει ταλαιπωρηθεί πολύ, έχει δώσει τα πάντα σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες» είπε ο πατέρας της Μιχάλης Πλατανιώτης.

Από την πλευρά της η αδερφή της, Κατερίνα Πλατανιώτη ανέφερε: «Της άξιζε η πρωτιά, όλη μέρα είναι στην προπόνηση. Είναι κόποι που δικαιώθηκαν».

«Χαίρομαι γιατί ικανοποιήθηκε στο τέλειο ο αγώνας της τελικά» είπε ο παππούς της Αντώνης Πλατανιώτης.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη συνεχίζει για δύο ακόμη τελικούς τη Δευτέρα και την Τρίτη.